Hur kontrollerar jag Transmission Fluid på en 1993 Honda Accord?

Att upprätthålla rätt nivå transmissionsolja håller den interna smorda delar ordentligt och förlänger livet på din 1993 Honda Accord: s sändning. Transmissionsolja ska kontrolleras en gång i månaden, och bör bytas vartannat år eller 30.000 miles. Om bilen körs i svåra förhållanden, såsom mycket varma eller kalla miljöer, på korta resor på mindre än 10 miles eller i stop-and-go-trafik, bör vätskan bytas var 12 månader eller 15.000 miles. Saker du behöver
Ratchet
Socket
Rag /affärshandduk
Funnel
10W-30 motorolja (manuell växellåda) katalog Ny transmissionsolja (automatisk växellåda) katalog
Visa mer instruktioner
Manuell växellåda
1

Kör Accord tills det är upp till normal arbetstemperatur. Parkera den på fast, plan mark. Krypa under passagerarsidan bakom framdäcket.
2

Avlägsna bulten oljepåfyllningslocket, som ligger bakom axeln mot brandväggen. Sätt fingret i hålet. Oljenivån ska vara bara upp till botten av påfyllningshålet.
3

Lägg motorolja som krävs för att uppnå en lämplig nivå. Sätt en tratt i påfyllningshålet och tillsätt långsamt oljan tills det rinner ut ur hålet. Montera och dra åt skruven. Addera Automatisk växellåda
4

Kör fordonet tills den når normal arbetstemperatur. Parkera den på fast, plant underlag.
5

bort överföringen oljestickan. Den är belägen under den övre kylarslangen och har en gul gummibeläggning på handtaget. Torka av den och sätt tillbaka den.
6

bort oljemätstickan och håll den parallellt med marken. Vätskan ska vara inom den vattrat område. Om nivån är låg, sätt en tratt i hålet och sakta lägga vätska för att få det till rätt nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126964.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.