Hur man installerar ett Pump Auto Oil

Oljepumpen i en bil motor är en liten men viktig enhet som pumpar olja genom motorn när den är igång. Om av någon anledning oljepumpen misslyckas kommer oljetrycket i motorn sjunka dramatiskt. Om motorn fortsätter att köra med en misslyckad oljepump, kan det skada eller förstöra motorn från otillräcklig smörjning. Olja pumpar är i allmänhet placerade på botten av motorn precis bakom oljetråget. Byta en oljepump är relativt enkelt, även om det varierar från bil till bil. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (eller ramper) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Ny oljepump
Packning sealer
Oil
Oljefilter

Visa mer instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Du kan även driva fordonet upp på ramper för att få tillgång till undersidan av motorn. Ta bort stänkskyddet som skyddar undersidan av motorn om bilen har en. Detta är fäst via ett antal bultar på kanten av skölden. En olje behållare under oljetråget
2

Place. Lossa och ta bort avtappningspluggen på botten eller på sidan av oljetråget. Låt oljan rinna ut helt. Flytta oljebehållaren ur vägen.
3

Avlägsna eventuella anfästningar, chassi eller suspension komponenter som är i vägen för att ta bort oljetråget. Det är viktigt att konsultera en verkstadshandbok för just din bil för att avgöra vad som behöver tas bort för att komma åt oljetråget, eftersom det varierar från modell till modell.
4

bort de små skruvar som kantar omkretsen av oljetråget med en socket och ratchet. Dra oljetråget nedåt och bort från botten av motorn.
5

Lokalisera oljepumpen. Du hittar denna lilla komponent fastskruvad på insidan av motorn hänger ner i oljetråget, där den kontinuerligt pumpar olja genom motorn.
6

Ta bort skruvarna som håller oljepumpen till motorn. Det kommer två eller flera små skruvar som måste tas bort med en hylsa och spärrskaft. Avlägsna oljepumpen från motorn. Vissa pumpar drivs av en kedja som rinner av av vevaxeln. Ta bort muttern som håller drevet till oljepumpen och ta sedan bort oljepumpen från motorn.
7

Rengör metallen oljefiltret skärm i motorn. Installera den nya pumpen i omvänd för flytt. Vissa oljepumpar måste fyllas. Detta innebär att fylla oljepumpen med olja och sedan vrida mekanismen av oljepumpen så de interna delarna av pumpen är fyllda med olja.
8

tillbaka oljetråget. Placera en ny packning och ett tunt lager av packning tätningsmedel på läppen av oljetråget och montera oljetråget med bultarna. Dra åt bultarna. Rådfråga din manual för exakt vridmoment, som överdriven åtdragning kan orsaka oljetråget läcker.
9

tillbaka alla delar eller komponenter som togs bort för att komma åt oljetråget. Se till att oljetråget avtappningspluggen ominstalleras med gällande krossa brickor eller packningar. Montera ett nytt oljefilter. Fyll motorn med lämplig mängd olja. Sänk bilen av domkraften. Starta motorn och kontrollera oljeläckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126959.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.