Hur byter jag en BMW E28 Generator & Anvisningar?

I E28 generationen BMW 5-serie kallas ofta en av de mest hållbara och högkvalitativa 5-serien som BMW har någonsin producerat. Den E34 5-serien som ersatte E28 aldrig riktigt levt upp till ryktet om sin föregångare. Idag, E28s är på väg att bli äkta klassiska bilar och som sådan blir äldre och äldre. Generatorn på en BMW garanterar att avgiftssystemet och batteriet fungerar korrekt. Ibland generatorer misslyckas och behöver bytas ut. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Momentnyckel
Ny generator
Visa fler instruktioner
1

Koppla från negativa batterikabeln från batteriet. På E28 serie bilar, är batteriet placerad längst ner i motorrummet bakom strålkastaren.
2

bort, på 528e modeller, bultarna som håller luftfiltret och luftflödessensorn till motorn. Lossa slangklämman som håller slangen gummi luft till sensorn och skjut slangen från sensorn. Ta bort luftfiltret rutan och luftflödessensorn från motorrummet.
3

bort, på alla modeller, de två muttrarna som fäster ledningarna på baksidan av generatorn med en sockel och en spärr, notera i vilken inriktning de är installerade.
4

Lossa övre generatorn monteringsbulten och spänna muttern med två nycklar, en som håller bulten och den andra lossa muttern. Vrid medurs. Lossa den nedre generatorn monteringsbulten med en sockel. Lossa muttern som håller generatorn bracket bälte justering till motorn.
5

Skjut generatorn så långt det går mot motorn. Det kommer att svänga när du trycker det. Skjut generatorn remmen från remskivan på framsidan av generatorn. Ta bort de övre och nedre generator fästbultar och ta bort generatorn från motorrummet.
6

Montera generatorn genom att skjuta den på plats och sedan installera den övre och sedan den undre generatorns fästskruvar. Skjut generatorn remmen över remskivan på generatorn. Dra åt spännmuttern moturs och håll emot bulten med en skiftnyckel. Dra åt muttern med en momentnyckel till 62 foot-pounds.
7

Dra de övre och nedre bultar. Sätt tillbaka kablarna på baksidan av generatorn med de två muttrarna och dra åt dem. På 528e, montera luftfiltret rutan och luftflödessensorn. Skjut tillbaka luftslangen på luftflödessensor och dra åt slangklämman. Återanslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126918.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.