Hur byter jag bränslepump på en 1993 BMW 318is?

I 1993 års BMW 318is är en del av E36 generationen av 3-serien, en av hörnstenarna i BMW lineupen. Den E36-modellen ersatte E30 och ersattes senare av E46. Medan allmänhet anses tillförlitliga, väl utformad fordon, är de E36 modellerna åldras och behöver regelbundet underhåll för att hålla dem på vägen. Bränslepumpar är en av de delar som oftast kommer att misslyckas någon gång, vilket kräver sin ersättare. Detta är ett lätt jobb på en 318is. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Vise grepp
Mallet
Byte bränslepump
pump Byte bränsle O-ring
Visa mer instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Öppna tanklocket för att avlasta trycket från bränsletanken.
2

Skjut framstolarna framåt. Höj baksätet genom att dra upp den från den främre, nedre kant. Lyft upp högra sidan av ljuddämpning materialet under sitsen. Detta bör utsätta en cirkulär metallhölje med kablar går till den.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller locket på med en Phillips skruvmejsel. Ta bort skummet tätningen under den. Du kommer att se toppen av bränslepumpen när skyddet tas bort.
4

Koppla loss kontakterna som fäster till toppen av bränslepumpen. Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till bränslepumpen med en Phillips skruvmejsel. Placera ett par skruvstäd grepp på varje slang så att slangen kläms ihop och bränsle kommer inte spilla ut. Skjut slangarna bort av bränslepumpen.
5

Placera änden av en platt skruvmejsel mot skåran i den stora plastringen som håller bränslepumpen på plats. Knacka på skruvmejseln med en hammare för att lossa ringen. Un-gänga ringen och ta bort den.
6

Dra bränslepumpen upp och ut ur bränsletanken. Hela anordningen kommer att lyfta ut ur tanken. Se den stora O-ring på undersidan av bränslepumpen inte faller in i bränsletanken för att undvika att behöva fiska upp det.
7

Montera en ny O-ring på den nya pumpen i samma sätt som den gamla O-ringen placerades på bränslepumpen. Sätt in den nya bränslepumpen i tanken i omvänd ordningsföljd. Se till att O-ringen tätar runt öppningen av tanken när bränslepumpen är monterad.
8

Trä på den stora plastringen. Använd skruvmejseln och klubba för att knacka lätt på den tills den är åtdragen. Se till att du inte bryter ringen. Skjut bränsleslangen på den nya pumpen. Sätt tillbaka och dra åt slangklämmorna. Ta bort de vise grepp från bränsleledningarna. Plug tråden kontakterna i den nya bränslepumpen.
9

Anslut batteriet. Starta bilen för att se till att den nya pumpen fungerar och att bilen körs. Stäng av bilen utanför. Sätt tillbaka skummet tätningen och sedan bränslepumpen övre höljet. Skjut baksätet ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126913.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.