Hur hittar jag den Radio-koden i en 1995 BMW 318?

På 1990-talet började BMW använda koderna i stereoapparater i sina bilar för att göra det svårare för tjuvar att använda radioapparater. Detta är en giltig stöld avskräckande, men det innebär också att om radion är bortkopplad, kan stereo återställer sig och inte användas igen förrän koden återinträdde. Placering av koden på en 1995 318 fabriksmonterad radio kräver att radion tas bort så att serienumret på den kan läsas. Saker du behöver
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

bända upp de små, uppfällbara klaffar som är belägna på vardera sidan av radion och dölja skruvarna som håll radion på plats. Ta bort de två små skruvarna bakom flikarna med en insexnyckel.
2

Ta bort vredet volymkontroll om din 318 har en Alpine stereo. Det kommer att finnas en liten insexnyckel bakom ratten. Använd denna nyckel för att vrida skruven 90 grader moturs. Displayen på framsidan av stereon bör poppa ut, avslöjar ytterligare två insexskruvarna som måste tas bort för att ta ut stereon.
3

Dra ut radion i mittkonsolen när skruvarna har tagits bort. Titta på toppen av radion och leta upp serienumret ovanpå radion. Skriv ner serienumret.
4

Gå till din lokala BMW-återförsäljare med koden. Ge återförsäljaren radions serienummer samt år och modell för din BMW. Återförsäljaren ska kunna leta upp det på sin dator. De kan göra det gratis, eller de kan ta ut en liten avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126902.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.