Hur byter jag generatorremmen på en 1968 VW Bug?

VW Bug är en enade populära klassisk bil. The Bug använder en luftkyld motor som är monterad i den bakre, i stället för i den främre som de flesta bilar. Buggar är också ganska lätt och roligt att arbeta med, som utan tvekan har en hel del att göra med deras popularitet. Generatorremmen på en bugg är placerad på baksidan av motorn och är lätt att komma åt och byta. Bältet rider på en tvådelad remskiva, och tätheten av bältet justeras genom att lägga till eller ta bort shims som installerar mellan de två skivhalvorna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Byte generatorrem
Extra shims
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorn locket . Lokalisera generatorremmen och generatorn, som är på den bakre delen av motorn.
2

Vrid remskivan så att skåran i kanten av trissan är överst. Skjut en platt skruvmejsel i skåran så att den fångar på en skruv placerad bakom remskivan.
3

Använd en hylsa och spärrskaft, med remskiva hålls på plats av en skruvmejsel, till Vrid den stora remskivan moturs tills det lossnar av remskivan. Avlägsna täckplåten bakom muttern och shims bakom luckan.
4

Ta bort den främre halvan av skivan. Du kan behöva bända upp det försiktigt med en skruvmejsel för att frigöra den från den inre halvan av skivan. Ta bort den gamla fläkten bältet.
5

Installera den nya fläkten remmen och sedan den yttre remskivan. Håll trissan mot bandet medan du installerar shims och locket över shims. Trä muttern för hand. Skjut skruvmejsel i urtaget på linhjulet att hålla remskivan på plats. Dra åt muttern med uttaget.
6

Tryck på bältet med fingret. Det bör böjas ca ½ tum. Om remmen är för lös, måste du ta bort ett mellanlägg eller två att göra det hårdare. Om det är för hårt, måste du lägga till shims tills det är tillräckligt stram.
7

Upprepa ovanstående steg för att ta bort remmen och remskivan tills det är rätt täthet. Dra åt låsmuttern. Stäng av motorn locket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126896.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.