Återställa Molnigt Tillbaka Glas i en cabriolet

Plast konvertibla bakrutor som har utsatts för väder och vind kan dimma upp på grund av oxidation, vatten fläckar, solljus blekning och värme exponering. Plastfönster förlorar slutligen sin följsamhet (oljor och elasticitet), lidande torrhet och sprickbildning som följd. Molnigt rester på plast fönster skymmer förarens sikt, vilket begränsade uppfattning och inställning av mötande eller passerande fordon. Fordonsägare kan återställa sina plastfönster med tålamod och några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Diskmaskiner tvål
Sponge
Shop trasor
Plastkit fönster restaurering (tillval) katalog Plastic polermedel (grov-, medium-och fin-grade) katalog Emory papper eller slipduk
mikrofiber handdukar
Gummihandskar
bilvax (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och ställ in nödbroms. Lyft suffletten och låsa den i läge. Tvätta utsidan av glaset med tvål och vatten, ta bort all smuts och sot. Du kan också svamp från insidan av fönstret. Buff båda ytorna torra med en trasa.
2

Don dina gummihandskar. Applicera en liberal mängd av grov-grade föreningen till Emory papper eller slipduk. Börja i ena änden av fönstret, sätta press på ytan med cirkulära rörelser. Böjning fyra fingrar nedåt med en hand levererar ett jämnt tryck över en liten ytarea. Använd inte hälen av handen att trycka mot ytan. Medium tryck fungerar bra. Polish från ena änden till den andra och sedan tillbaka igen. Upprepa denna process för insidan av fönstret, men använder mindre polering kraft.
3

Använd medelhög kvalitet av plast polermedel för att göra nästa pass över fönstret. Bli inte orolig om fönstret visas immig eller grumlig, det är rester från föreningen, vilket är naturligt. Vid denna punkt, kommer du att kunna se små repor. Koncentrera dig på att ta bort alla repor med detta andra pass, med medelhögt tryck, cirkulära polering stroke. När du är klar (inne och ute), torka av så mycket rest bort som möjligt med en trasa.
4

Använd fin-grade förening för den sista omgången av polering. Leta efter några små repor som du kanske har missat den sista passet. Detta steg kommer att börja att avlägsna föreningen rester. Håll polering i ett område tills du ser en viss insyn. Du kanske vill växla mellan de inre och yttre ytor att fylla en stor del. Torka området rent med en trasa när du är klar. Använd en mikro-fiber handduk, och polera hela ytan (inifrån och ut) tills du uppnår en klar lyster.
5

Ansök bilvax på insidan och utsidan av fönstret om du vill ha extra skydd mot vatten och andra föroreningar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126893.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.