Hur man installerar ett bälte på en 98 Acura SLX

1998 års Acura SLX drivrem systemet är en enda serpentin bälte som löper alla tillbehör på motorn. Systemet gör reparationer och underhåll enklare och snabbare. Bältet, medan tillverkade av nylon-armerat gummi, kommer att sträcka sig över tiden, vilket gör det omöjligt för spännaren för att hålla den tätt. Det är på denna punkt att bältet skall ändras. Replacement bälten finns tillgängliga från Acura och Honda återförsäljare samt genom de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och hitta negativa batteri kabel. Lossa fästskruven som håller fast batterikabeln till den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel. Lyft kabeln från terminalen och isolera den från batteriet.
2

Lokalisera den automatiska remspännaren på framsidan av motorblocket, strax ovanför generatorn på vänster sida av motorn om du är står framför den. Placera en 3/8-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på framsidan av remskivan och vrid spärren medurs för att lossa spännaren. Addera 3

bort remmen från remskivorna, betalar stor uppmärksamhet åt bältet sökvägen så att du kan installera den nya följa samma väg runt remskivorna. Vrid spännaren tillbaka till utgångsläget.
4

Skjut en ny rem på remskivorna och lämnar den utanför spännaren för nu. Se diagrammet under huven för korrekt bältesdragningen, vrid spännaren medurs och skjut remmen över spännaren.
5

Vrid spännaren moturs, så att den spänning den nya remmen. Avlägsna spärren ur spännaren, sedan installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126892.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.