Hur Mjuka Car Suspension

fasthet bilens fjädring avsevärt påverkar dess åkkomfort. Även ett upphängningssystem består av många olika komponenter, några viktiga delar, såsom stötar och fjädrar, har störst påverkan på åkkomfort. Andra delar som påverkar attraktionen samt innefattar bussningarna som isolerar de olika anslutningspunkter för upphängning och vingla barer. Saker du behöver
Nya chocker och stöttor, valfria
nya fjädrar, valfria
gummibussningar valfria
Tunna vingla barer, tillval
Visa fler instruktioner

1

Installera mjukare chocker och stöttor. Eftersom den primära komponenten som påverkar bilens köregenskaper, chocker och stöttor har en mycket stor inverkan. Om ditt fordon har en mycket styv fjädring, kan det bero på att det har tyngre stötar kraftig prestanda som är utformade för att göra bilen bättre hantera snarare än att ge en mjuk gång. BMW, till exempel, kan använda en mängd olika Bilstein chocker, inklusive Sport-och Touring modeller. Sporten chocker är mycket styvare än de Touring chocker, som är utformade för maximal motorväg komfort.
2

Justera chocker till en mjukare inställning, om du har justerbara stötdämpare. De flesta bilar finns inte med justerbara stötdämpare, men kolla din på se.
3

Installera mjukare fjädrar. Om ditt fordon har sänkts av en tidigare ägare med tillägg av styvare, lägre prestanda fjädrar, kan det vara orsaken till din styv fjädring och bristande efterlevnad över gupp. Liksom stötar, fjädrar har en enorm effekt på bilens körkänsla. Om du tror att dina fjädrar är för lågt och har en tung fjäderkonstant, ersätta dem med mjukare, högre fjädrar. Detta kommer att resultera i mer fjädringsväg och en mjukare, mer kompatibel rida.
4

Byt bussningarna i suspension. Bussningarna är de delar som isolerar suspensionen från chassit. Men det finns olika nivåer av bussningar. Uretan bussningar är mer stel och fast och ger en mer lyhörd suspension men kan också göra bilen rida hårdare. Byt uretan bussningar med gummibussningar för en mjukare, mer komfortabel körning.
5

Byt vingla barer med mindre barer. Vingla barer är bultade från ena sidan av suspensionen till den andra, en på vardera ände av bilen brukar, och förhindra insidan däcket från att lyfta genom att tvinga den till marken. Detta i sin tur ökar greppet. Men om vingla barer är för stora kan de påverka negativt din åkkomfort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126886.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.