Hur du ändrar en service träkolskanistern på en 1996 BMW 328i

träkolskanistern på en 1996 BMW 328i är en cylindrisk komponent monterad i motorrummet som samlar bränsleångor från bensintanken genom en slang. Ångorna dirigeras sedan tillbaka in i motorn genom spjällhuset och inte vara utvisas i luften. Över tiden, kan kapseln bli igensatta och inte fungera som den ska. Byte det är relativt enkelt och kräver minimala verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Ny träkolskanistern
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta träkolskanistern, vilket är en svart cylindrisk behållare nära förarsidan framskärm nära botten av motorrummet.
2

bort 10mm muttern som håller kapseln till fästet i motorrummet , med hjälp av en hylsa och en spärrhake. Var medveten om att utrymme runt muttern är begränsad.
3

Wiggle kapseln fram och tillbaka för att ta bort den från fästet när muttern tas bort. Lossa de två slangklämmor som håller slangarna på behållaren med en skruvmejsel.
4

Dra loss en av slangarna (endera) från den gamla behållaren och fäst den till den nya behållaren. Dra åt slangklämman med skruvmejseln. Ta den andra slangen från den gamla kapseln och installera den på nytt. Dra åt slangklämman.
5

Släng den gamla kapseln. Installera den nya behållaren genom att skjuta in det i hållaren. Montera 10mm muttern som håller den på plats. Starta motorn och kontrollera tätheten där slangarna fäster kapseln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126864.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.