De typer av glas krävs på sen modell bilar

Moderna bilar kräver en mängd olika glastyper. Dörr Fönster, vindrutor, bakrutor, soltak och lastutrymme glasrutor kommer i en myriad av former. Med sena modell bilar finns det sällan någon crossover mellan glasskivor i olika modeller. Till skillnad från bilar av 30 eller 40 år sedan med platta glas kapas för att passa dörrar och vindskydd, sen modell fordon har glasskivor som är böjda, formade och dimensionerade för en viss öppning inte lätt skulpterad ur en glasbit lager. Varje typ av glas på bilar i dag är unik. Safety Glass

Även glaset kan formas på olika sätt för olika bilar, alla glas på alla vägen pågående bilar är säkerhetsglas. Glaset är en sandwich av två glasskikt med ett klart hartsskikt i mitten. Till skillnad planglas som kommer att splittras i mycket skarpa skärvor, säkerhetsglas raster men inte splittras. Med sin välbekanta spindelnät mönster, är säkerhetsglas hålls i bilen av hartsskiktet. I en olycka glaset går sönder, men kommer inte att ge mycket dödliga glassplitter.

Säkerhetsglas också är härdat. Härdat glas återuppvärms efter som hälls i ett ark och fick svalna långsamt. Denna anlöpning minskar tendensen till att glaset splittras från bara vibrationer eller bli träffad av en fara på vägen. De härdat säkerhetsglas paneler hjälper till att skydda passagerarna från svåra skador samtidigt motstår skador medan på vägen.
Tint

Många sena modell bilar har tonade glas. Med toning glaset reflekterar solljus och värme och ger en viss avskildhet för de åkande. Vissa stater, däremot, reglerade har tonade fönster så att glaset inte är en enkelriktad barriär för att se in i bilen. Offentlig skyddsombud måste kunna se in i bilen när du närmar och glas nyanser måste vara tillräckligt lätt för att medge tydlig visning i passagerarutrymmet.
Bildas Glass

Sen modellbilar med böjda vindrutor och wrap-around bakrutor kräver glas formad för att passa auto organ. Den långa och låga vindrutan på en Chevrolet Camaro är väldigt annorlunda från den upprättstående vindrutan på Ford Mustang. Vart och ett av dessa fordon samt alla andra kräver glas bildas till tillverkarens specifikationer.

Även några sena modell fordon använder fortfarande plana paneler av säkerhetsglas, dessa fordon är inte särskilt vanligt. Lastbilar och vissa modeller import behöver bara en platt bit av säkerhetsglas som kan skäras från glas lager för en ersättare. Alla inhemska bilar och pickups, kommer dock att kräva glas speciellt för denna modell. Naturligtvis kan samma fordon som rebadged för olika återförsäljare (till exempel Chevy Tahoe SUV och GMC Yukon) använda glasskivor som anges för samma modell.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126859.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.