Hur man byter bromsbeläggen på en H2

Hummer H2 är utrustad med standard all-wheel låsningsfria skivbromsar. Bromsbeläggen är viktiga komponenter, som kräver mest underhåll av bromssystemet. GM rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen på H2 var 40.000 miles. Bromsbeläggen är utformade med inbyggd i slitageindikatorer, tunna metall clips som skaver mot rotorerna när bromsbeläggen har nått en nivå av slitage som motiverar ersättning. Lyssna efter indikatorerna och ändra bromsbeläggen så snart som möjligt för att förhindra svåra skador bromsrotor. Saker du behöver
Turkiet Baster
rörtång
Jack
Jack står
13 mm hylsa
Ratchet
skruvmejsel
Bromsbelägg
bromsfett
C-clamp
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park H2 på en plan yta. Placera sändningen "parkera" och dra i spaken Huvlås på förarsidan av instrumentbrädan. Flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylinder locket. Locket sitter på höger sida av motorn nära baksidan av motorrummet.
3

Sifon bromsvätska från reservoaren med en kalkon baster eller spruta. Lämna mindre än hälften av behållarens kapacitet i reservoaren för att förhindra spill under framtida steg.
4

Lay huvudcylindern locket löst över behållaren.
5

Lossa muttrarna på alla hjulen motsvarar bromsbeläggen du kommer att förändras med rörtång. Även om du behöver byta en enda uppsättning av kuddar, bör du även ändra bromsbeläggen på motsatt sida av fordonet.
6

Placera domkraften under ramen av Hummer och lyft däcken från marken. Placera domkraften under axeln för att stödja H2 medan du arbetar. Sänk fordonet på läktaren och ta bort domkraften.
7

Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
8

Ta bort de två bromsok bultar på baksidan av varje tjocklek. Använd en 13 mm hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel för att starta bultarna, sedan avsluta ta bort dem för hand.
9

Lyft tjocklek från bromsok fästet och rotor och vila den på toppen av rotorn.

10

Bänd H2: s bromsbelägg från vardera sidan av bromsok fästet och rotor med en skruvmejsel. Inspektera rotorn för tunga poäng. Om skivan är skadad, byt ut det på en gång.
11

Placera C-klämman över bromsok och bromsok kolvarna som sträcker sig från insidan av varje bromsok. Crank lampan medurs för att tvinga kolven in i sidan av bromsoket. Detta kommer att möjliggöra för de tjockare bromsbelägg (och rotor, om utbytet var nödvändigt).
12

Vrid Tvingfäste moturs när kolven är helt nedtryckt och ta bort den från bromsoket.

13

Applicera ett lager av bromsfett till baksidorna av de nya bromsbelägg. Skjut de nya kuddar i spåren av bromsok fästet, mot broms rotorer.
14

Placera bromsoket över de nya bromsbelägg och skruva in bromsok bultar för hand. Dra åt bromsok bultar med 13 mm hylsa och spärrskaft.
15

Upprepa steg 8 till 14 för de andra uppsättningarna av bromsbelägg du behöver byta.
16

Return hjulen åt hjulbultar och skruva på muttrarna för hand. Lyft H2 med domkraften och ta bort domkraften. Sänk HUMMER s däck till marken och dra åt muttrarna med rörtång.
17

Starta motorn. Pumpa med bromspedalen tills svaret hårdnar, vilket innebär att bromsok kolvarna har återställts. Flytta till motorrummet.
18

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt in i behållaren. Häll i DOT-3 bromsvätska tills behållaren är full. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng H2 huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126849.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.