Skillnad mellan bromsvätska och Transmission Fluid

Det finns en mängd olika komponenter som går in att hålla en bil underhållen och i trim . Regelbundet underhåll utnämningar är nödvändiga för att kontrollera bilen funktion och olika vätskenivåer . Transmissionsolja och bryta vätska är två av de vätskor som normalt övervakas . Transmission Fluid

Transmissionsolja är ett smörjmedel som används vid överföringen av ett fordon. Olika typer av transmissionsolja är nödvändiga för automatiska och manuella växellådor . Vätskan gör att delar av transmissionen att röra sig fritt . I automatiska växellådor , verkar vätskan också som kylmedel och hjälper överföra makten .
Brake Fluid

AutoZone definierar bromsvätska som ett " speciellt framtagen vätska som används för att överföra broms pedaltrycket från huvudcylindern till hjulcylindrarna . " Det är viktigt att upprätthålla bromsvätska som är fri från föroreningar och fukt. Bromsvätska som är hög i fukt kan hämma bromsfunktionen .
Skillnader

Även broms-och växellådsoljor är både avgörande för korrekt funktion hos ett fordon , detta är i huvudsak den enda likheten de delar . De vätskor skiljer sig i komposition , i placeringen av det fordon där de fungerar , och i den frekvens med vilken de bör ändras .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126843.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.