Hur man byter en Hyundia Sonata bränslefilter

Bränslefiltret i din Hyundai Sonata är på plats för att rena bränslet då det löper genom insprutningssystemet. Detta förhindrar blockeringar uppstår i insprutare och bränsle-tryckregulatorer. För att bibehålla motorns hälsa, mekanik rekommenderar dig att byta bränslefiltret gång var 30.000 miles. Förfarandet kommer att spara pengar och inte kräver expertis av en legitimerad mekaniker. Det kan fyllas i på mindre än en halvtimme. Saker du behöver
Hylsnyckel
kryssmejsel
Byte filter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sidoplåten med en Phillips-head skruvmejsel. Detta kan hittas under vänster bakre sittdyna.
2

Koppla bort modulen bränslepump att avlasta allt tryck i bränslesystemet. Detta kan vara belägen precis nedanför panelen och ovanför bensintanken. Starta bilen och låt den gå tills motorn stannar. Stäng av motorn.
3

Lossa batteriets minuskabel. Leta upp din Sonata bränslefiltret på undersidan av fordonet bredvid bensintanken. Koppla av tryckledningar och bränsleförsörjningen. Ta ut konsolen bränslefiltret, med hjälp av en hylsnyckel. Ta ut bränslefiltret.
4

Montera filterbyte bränslet. Byt ut filtret fästet, med din hylsnyckel. Sätt tillbaka tryckledningar och bränsleförsörjningen.
5

Sätt tillbaka batteriets minuskabel. Starta om Sonata motorn och kontrollera eventuella läcker. Byt panelen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126837.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.