Hur du ändrar en 2002 Accord bränslefilter

Den 2002 Honda Accord var den sista modellen av Accord komma utrustade med kapseln-typ bränslefiltret. Honda Accord modell bilar byggda efter 2002 är utrustade med bränslefiltret inuti bensintanken. När gasen cirkulerar genom bränslefiltret, fällor det föroreningar innan du skickar den rena gasen till bränsleinsprutarna. Det rekommenderas att du byter bränslefilter var 30.000 till 40.000 miles. Saker du behöver
Droppkar
14 mm skiftnyckel
17 mm skiftnyckel
10 mm skiftnyckel
nya bränslefiltret
Show Fler Instruktioner
1

Park 2002 Honda Accord i ett väl ventilerat utrymme på en plan yta.
2

Skruva av tanklocket från påfyllningsröret på bränsletanken . Ta bort locket från bränsletanken kommer att lindra de flesta av gastrycket från bränslefiltret och bränsleledningar.
3

Öppna huven och säkra huven på plats med låsstångens fastsättning.
4

Lokalisera den svarta filterkanister bränsle. Bränslefiltret på 2002 Honda Accord är placerad på förarsidan, bakom motorn, under bromshuvudcylindern. Bränslefiltret är en rund, svart kapsel med en bränsleledning som kommer ut ur toppen och botten.
5

Skjut droppskålen under fordonet i det allmänna området i bränslefiltret för att fånga eventuella gas att spill från bränsleledningar och filter.
6

Lossa och ta bort botten bränsleledningen från bränslefiltret genom att hålla bränslefiltret med ena handen och vrida den nedre bränslefiltret moturs med 14 mm fast nyckel. När botten bränsleledningen är löst, skruva loss bränsleledningen med fingrarna. Placera den nedre bränsleledningen mot spillbacken så gas kan rinna in i den.
7

Lossa och ta bort den övre bränsleledningen från bränslefiltret genom att hålla bränslefiltret med ena handen och vrida toppen banjo bult huvud moturs med 17 mm fast nyckel. När banjoskruven huvudet är löst, skruva loss bulten med fingrarna. Dra bränsleledningen från toppen av bränslefiltret, och läget bränsleledningen att rinna ner i droppskålen.
8

bort bränslefiltret från bränslefiltret fästet genom att skruva loss de två 10 mm bultar från bränslefiltret klämma med 10 mm fast nyckel. Dra bränslefiltret ur klämman. Placera den gamla bränslefiltret i droppskålen.
9

Skjut det nya bränslefiltret i klämman och skruva botten och toppen bränsleledningar tillbaka på bränslefiltret. Dra åt båda bränsleledningarna med obestämd nycklar. Dubbelkolla täthet bränsleledningarna att förhindra bränsleledningarna från suga någon luft i bränslesystemet.
10

Dra åt klämman tillbaka runt bränslefiltret med 10 mm öppen-nd nyckel. Skruva av tanklocket tillbaka på påfyllningsröret i tanken tills locket klickar.
11

Vrid tändningen till tillbehöret position i fem sekunder och sedan backa igen. Slå på tändningen och av två gånger för fem sekunder. Denna process fyller det nya bränslefiltret med gas och avlägsnar luften från bränslesystemet. Sedan vev motorn och låt den gå medan du kontrollerar det nya bränslefiltret för gasläckor. Stäng av motorn och stäng huven.
12

Dra spillbacken ut från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126834.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.