Hur du ändrar Transmission Fluid i en 2005 Corvette

Den 2005 Chevrolet Corvette var den sista modellen år att komma med en avtappningsplugg på botten av transmissionen. De sändningar på 2006 Chevrolet Corvette och senare modeller är utrustade med slutna sändningar. Den automatiska transmissionsolja är ansvarig för att skydda alla de interna kugghjul och tätningar inne i transmissionen. Transmissionsolja obligationer till växlar och tätningar för att förhindra värme friktion. Byt transmissionsolja mellan 75.000 och 100.000 miles på din 2005 Chevrolet Corvette. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Droppkar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket kit Flighter Long
neck tratt 4 liter Dexron VI automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kör din 2005 Chevrolet Corvette i ca 15 minuter att värma upp automatisk transmissionsolja. En varm transmission orsakar transmissionsolja för att bli smal. Tunn transmissionsolja ska rinna snabbare, och detta kommer att bidra till mer av transmissionsolja rinna ut ur transmissionen.
2

Park ditt 2005 Chevrolet Corvette på en plan yta och stäng av motorn. Öppna huven och fäst den på plats.
3

Jack upp framsidan och baksidan av din 2005 Chevrolet Corvette. Position pallbockar under ramen järnväg på alla hörn av bilen. Se till att placera står nära hjulen så att vikten av den Corvette är jämnt fördelad över läktaren. De främre pallbockar behöva placeras under ramen bakom framhjulen. De bakre läktaren måste placeras under ramen framför bakhjulen.
4

Sänk domkraft tills 2005 Chevrolet Corvette sitter säkert på läktaren. Låt jack i uppfällt läge. Kontrollera alla fyra montrar för att se till att Corvette är säkert på toppen av varje.
5

Skjut under Corvette nära förarsidans dörr med en spillback. Leta överföringen pannan på botten av transmissionen sedan hitta avtappningspluggen i centrum av transmissionen pannan. Placera droppskålen under avtappningspluggen. Lossa och ta bort avtappningspluggen med en 1/2-tums enhet Ratchet och uttag. När all vätska har runnit ut i sändning, sätt tillbaka avtappningspluggen och skruva in den i transmissionen pannan tills ordentligt. Dra i kontakten med Ratchet och uttag.
6

Skjut droppskålen full av vätska ut från under Corvette. Sedan reda påfyllningslocket för transmissionsolja på den bakre förarens sida av motorn. Den transmissionsolja oljestickan är i centrum av påfyllningslocket. Skruva av transmissionsolja påfyllningslocket och sätt en tratt.
7

Häll 3,9 liter Dexron VI automatlåda vätska i tratten. För att få 3.9 liter vätska i transmissionen, bara lämna en liten mängd vätska i fjärde liter transmissionsolja. Vänta tills transmissionsolja rinna ner i transmissionen. Ta bort tratten och skruva på locket igen.
8

Dra runt motorn och låt den gå i ungefär en minut. Håll sedan ner bromspedalen och växelspaken genom alla växlarna och sedan tillbaka in i parken igen. Låt motorn igång.
9

Dra ut oljestickan transmissionsolja av påfyllningslocket och kontrollera vätskenivån på mätstickan. Vätskenivån ska vara vid eller nära "Maximum Capacity" linjen på oljestickan. Skjut tillbaka mätstickan i påfyllningslocket och stäng av motorn. Stäng huven.
10

Jack ditt 2005 Chevrolet Corvette säkerhetskopiera och ta bort alla montrar. Sänk Corvette till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126833.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.