Hur Spola Transmission Fluid

Varje fordon levereras med transmissionsolja inne i transmissionen. Automatiska växellådor har automatisk transmissionsolja och transmissioner manuella har växellådsolja eller annan typ av transmissionsolja. De flesta biltillverkare rekommenderar faktiskt mot spolning transmissionsolja själv utan en maskin. Alternativet till detta skulle vara att tömma och fylla transmissionsolja ett par gånger för att spola sediment och andra föroreningar från transmissionen. Den enda andra alternativet att spola transmissionen själv skulle vara att ta bilen till en butik som är certifierad att spola sändningar. Saker du behöver
Golv jack
Safety står
Fluid inneslutning pan
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket som
Fordonsägare guide
Tratt
Ny transmission Hand vätska
höll fluidpumpen Flighter Long plaströr
3/8-tums spärrnyckel
Manuell transmissionsolja
Visa fler instruktioner
Flushing en automatisk växellåda
1

Kör bilen runt i ca 10 minuter för att värma transmissionsolja. Hot transmissionsolja blir tunnare och lättare att tömma. Ju tunnare transmissionsolja blir, desto mer vätska rinna ur transmissionen. På en plan yta i ett säkert arbetsområde
2

Parkera fordonet. Stäng av bilen och öppna huven, men inte höja den.
3

Jack alla fyra hörn av fordonet upp och placera en säkerhet monter under utsedda domkraftsfästen på varje hörn av fordonet. Placera säkerheten står nära hjulen så att fordonets vikt jämnt kommer att fördelas på toppen av läktaren. Sänk fordonet på toppen av läktaren. Titta på bilen och se till att den är stabil på domkraften. Avlägsna domkraften ut från under fordonet.
4

Slide under förarens sida av fordonet och lokalisera överföringen pan på botten av transmissionen. Lokalisera avtappningspluggen på botten av transmissionen pannan. Mest alla automatiska växellådor har avtappningspluggen på botten av transmissionen. Placera droppskålen under avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen med 1/2-tums enhet ratchet och en socket. Låt all vätska rinna ut ur transmissionen i droppskålen.
5

Skruva avtappningspluggen tillbaka i pannan och dra åt den hårt med Ratchet och uttag. Skjut ut från under fordonet och höja huven. Hitta och ta bort överföringen oljestickan ur oljestickan röret. Läs över bilens ägare guide till att ta reda på vilken typ av automatisk transmissionsolja krävs och hur många liter som behövs.
6

Sätt tratten i oljestickan röret och häll i önskad mängd automatlåda vätska. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan. Dra runt motorn och växelspaken genom alla växlarna och sedan tillbaka in i parken igen. Låt motorn igång i ungefär två minuter att värma upp transmissionsolja. Stäng av motorn.
7

Upprepa exakt samma steg ovan för att tömma och fylla växellådan med vätska en gång. Den andra spolningen kommer att ta bort de flesta alla föroreningar och föroreningar från transmissionen. Efter dränering av vätskan den andra gången, använda en handhållen flytande pump för att pumpa den nya automatlåda vätska ur spillbackens och antingen tillbaka in i de tomma quart behållare eller använd en lång plastslang och pumpa vätskan tillbaka in i transmissionen oljestickan röret . När du är klar med spolningen, stäng huven. Addera Flushing en manuell växellåda
8

Kör bilen runt i ca 10 minuter för att värma transmissionsolja. Hot transmissionsolja blir tunnare och lättare att tömma. Ju tunnare transmissionsolja blir, desto mer vätska rinna ur transmissionen. På en plan yta som är i ett säkert arbetsområde
9

Parkera fordonet. Stäng av bilen och öppna huven men inte höja huven. Jack alla fyra hörn av fordonet upp och placera en säkerhet monter under utsedda domkraftsfästen på varje hörn av fordonet. Placera säkerheten står nära hjulen så att fordonets vikt jämnt kommer att fördelas på toppen av läktaren. Sänk fordonet på toppen av läktaren. Titta på bilen och se till att den är stabil på domkraften. Avlägsna domkraften ut från under bilen.
10

Skjut under förarens sida av fordonet och leta överföring avloppet och fyll pluggar. De manuella växellådor har inte en oljesticka under huven. Vätskan måste dräneras ur avtappningspluggen och vätskan måste läggas ur pluggen. Bottenpluggen ligger vanligtvis i närheten av eller på botten av transmissionen eller överföringen pan. Den pluggen är i allmänhet placerad på den sida av transmissionshuset ungefär halvvägs upp transmissionen. Vissa fylla pluggar är en vanlig bult huvud och vissa fyllning pluggar har en infälld fyrkantigt hål som en 1/2-tums spärrnyckel eller en 3/8-tums spärrnyckel passar i.
11

Position droppskålen under avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen med Ratchet och uttag. När all fluid är från överföringssystemet, skruva avtappningspluggen tillbaka in i växellådan och dra ner med harskramla och ingångar. Leta pluggen och ta bort den med spärr eller Ratchet och uttag. Fyll växellåda med manuell växellåda vätska med handhållna pumpen tills vätskan börjar rinna ut ur hålet. Sätt pluggen igen och dra åt.
12

Upprepa avloppet och fyll processen igen med samma vätska som kom ut ur transmissionen. Den andra flush bör bör ta bort de flesta föroreningar och sediment från transmissionen. När du lägger till den nya vätskan för överföring efter tömningar är klar, starta motorn och växelspaken genom alla växlarna och kontrollera vätskenivån inuti fylla hålet med motorn igång. När du är klar med den andra flush, ta bort droppskålen, Jack fordonet upp och ta bort alla säkerhets står. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126832.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.