DIY bromsrotor Turning

Broms rötor svarvning är processen att bearbeta en bromsrotor så att ytan är helt platt och slät igen. När rotorer tillverkas, de är helt platt så att bromsklossen griper den ordentligt när man bromsar, och det finns ingen vibration eller udda ljud. Eftersom rotorn åldrar och bär, dock kan det bli skev och skamfilat. Hellre än att byta ut rotorn mot en ny, kan det vara möjligt att ha rotorn vrids av en mekanisk verkstad. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Allen skiftnycklar
Wire eller bungee rep
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna som håller fordonets hjul på med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock i hörnet där bromsrotorn kommer att tas bort. Avsluta ta bort muttrarna och hjulet, ställ sedan in det ur vägen.
2

Ta bort de två stora bultarna som håller oket till suspension. Dessa kommer att möta hjulet väl och kommer att vara på baksidan av bromsok. Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande suspension del så att det inte släpar på den mjuka bromsledningen.
3

Ta hårdvaran som håller rotorn på navet. På vissa bilar, håller bara bromsok rotorn på plats, så när tjockleken tas bort, kan du helt enkelt dra rotorn rakt av. Andra märken som BMW, använd en liten ställskruv att lokalisera rotorn mot navet, och som avlägsnas med en skruvmejsel eller insexnyckel. Vissa andra fabrikat kan kräva att du tar bort den stora navmuttern bakom dammskyddet på änden av axeln /navaggregatet. Konsultera en handbok för ditt specifika fabrikat och modell för detaljerade instruktioner.
4

Ta rotorn till en ansedd verkstad som förvandlar broms rotorer. De kommer att kunna avgöra om rotorn fortfarande är tillräckligt tjock för att maskin och återanvändning genom att slå upp tillverkarens specifikationer i en data-bok. Försök aldrig att maskinen en rotor om du inte är en utbildad professionell med rätt malning utrustning. Med rotorer bearbetas är vanligtvis relativt billigt och bör sträcka sig från $ 15 till $ 30.
5

tillbaka rotorn efter att det har dykt upp. Skjut tillbaka den på navet. Installera den maskinvara som håller det på. Skjut bromsok tillbaka över rotorn och sätt tillbaka bromsok bultar. Om dynorna är gamla, rekommenderas det att du installerar nya eller åtminstone kontrollera tjockleken på de befintliga dynorna. Sätt tillbaka hjulet
6

. Sänk bilen till marken. Pumpa bromsarna tills kuddar trycker mot en ny rotor och bromspedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126830.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.