Hur man ändrar skivbromsklossar på en 2005 Dodge Minibuss

Bromsbeläggen på 2005 Dodge Caravan är viktiga komponenter i minibuss totala bromssystemet. Dynorna tvingas in skivan rotorer under inbromsning och så småningom stoppa fordonet. Bromsbelägg som är slitna bortom den punkt att de kan utföra på rätt sätt kan inte bara leda till en katastrofal ände (i händelse av bromsfel), men kan också orsaka allvarlig och kostsamma skador på broms rotorer. Saker du behöver
Spruta
Lug skiftnyckel
Jack
Jack står
13mm skiftnyckel
Flat skruvmejsel
Bromsbelägg
bromsfett (anti-squeal förening)
C-clamp
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park minibuss på en plan yta och stäng av motorn. Dra spaken Huvlås placerad under instrumentbrädan på förarsidan av Dodge. Flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylinder locket. Locket ligger på baksidan av motorrummet, till höger av Dodge motor. Avlägsna en tredjedel av bromsvätska från behållaren med en spruta. Placera locket över behållaren men inte fast den ordentligt på behållaren. Locket håller skräp och smuts från den återstående vätskan samtidigt lindra trycket inuti behållaren för att göra den efterföljande invigningen av bromsok kolvarna lättare.
3

Lossa muttrarna på samtliga hjul för bromsbeläggen du kommer att förändras. Lossa klackarna på minst två hjul, när du byter en uppsättning bromsbelägg bör du byta ut den motsatta sidans bromsbelägg oavsett nivå av slitage
4

Placera domkraften under ramen i fronten. av Dodge och lyfta fordonet. Placera pallbockar under axlarna och lägre minibuss på läktaren.
5

Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
6

Ta bort de två bromsok stift varje bromsok med en 13mm skiftnyckel. Stiften är belägna på baksidorna av bromsoket.
7

Lyft tjocklek på vardera sidan från sina respektive bromsok parentes. Vila bromsok ovanpå rotorn eller styrarmen för att undvika att placera vikt och stress från oket på den bifogade bromsledningen.
8

bända slitna bromsbelägg från sidan av bromsok fästet med en flat skruvmejsel.
9

Inspektera broms rotorer. Varje skiva (en på varje sida av fordonet) bör vara jämn och plan. Byt rotorerna om de är skeva eller dåligt gjorde.
10

Placera C-klämman över bromsok kolv och baksidan av varje bromsok. Kolvarna är de metallcylindrar som sträcker sig från insidan av bromsoket. Pressa kolven in i sidan av tjocklek för att möjliggöra för tjockleken av de nya bromsbelägg.
11

Applicera anti-squeal broms förening på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg. Placera elektroderna i spåren av bromsok fästet. Skjut varje dyna mot rotorn.
12

tillbaka tjocklek över de nya bromsbelägg och skruv i bromsok stiften för hand. Dra åt varje stift med 13mm skiftnyckel.
13

tillbaka hjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
14

Lyft Dodge och ta bort domkraften . Sänk fordonets däck till marken och dra klackarna med rörtång.
15

Upprepa processen (steg 4 till 14) för de bakre bromsarna vid behov. Återgå till förarsätet.
16

Starta minivan motor och tryck på bromspedalen långsamt. Håll ned pedalen i minst tre sekunder innan du upprepar depression. Fortsätt att trycka och hålla på bromspedalen tills pedalen svar återgår till det normala, vilket innebär att bromsok kolvarna har återställts ordentligt.
17

tillbaka till minivan motorrum.
18 < p> Ta bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i reservoaren. Häll i DOT-3 bromsvätska tills behållaren läser "full." Sätt tillbaka locket huvudcylinder (denna gång säkra den ordentligt på behållaren).
19

Stäng Dodge huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126824.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.