Så ändrar bromsbeläggen hos en 2006 Ford Pickup Truck

2006 Ford lastbilar är utrustade med låsningsfria bromsar som kräver regelbundet underhåll och reparation. Ford rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles, eller så snart bromsbeläggens slitage indikatorer börjar få kontakt med rotorerna. Indikatorerna är utformade för att skrapa mot rotorerna när dynorna har nått en kritisk punkt av slitage. Långvarig körning efter indikatorerna börjar att kontakta rotorerna kan leda till irreparabel skada på skivorna, och kan även leda till fel på bromsarna. Saker du behöver
spruta eller Baster
Däck järn eller 21-mm-uttag och brytare bar
Jack
Jack står
13-mm skiftnyckel
platt skruvmejsel
bromsbelägg
bromsfett (anti-skrika och anti-gripa) katalog C-clamp
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och dra åt handbromsen. Dra spaken Huvlås och stäng av motorn.
2

Lyft huven och ta bort Fords huvudcylinder mössa. Huvudcylindern innehåller fordonets broms vätska, locket är beläget i den bakre delen av motorrummet, till höger om motorn
3

Ta bort en-hälften av bromsvätska från. behållaren med en baster eller spruta. Kassera den borttagna vätskan - Återanvänd inte det
4

Lossa muttrarna med däck järn eller 21-mm-uttag och brytare bar
5

Place.. golvet jack under cross-ram, enligt Ford lastbil. Lyft lastbilens däck minst tre inches från marken och placera pallbockar under ramen för att stödja fordonet.
6

bort klackarna och ta hjulen bort.
7 < p> Ta bort bromsok stiften från baksidan av bromsok med en 13-mm hylsnyckel.
8

Lyft bromsok från rotorn och dra det ovanför bromsen med ett bungee rep.
9

Skjut slitna bromsbelägg ut från vardera sidan av rotorn. Den kuddar vila inuti hålen på bromsok fästet och kan avlägsnas för hand eller genom att bända med en platt skruvmejsel.
10

Applicera anti-squeal förening broms (koppar-baserad) på baksidan sidor av nya bromsbelägg och skjut dem i spåren på bromsok fästet.
11

Hämta bromsok från ovanför hjulnavet och placera en C-klämma över bromsok och kolven som sticker ut från insidan. Pressa kolven in i sidan av tjocklek för att möjliggöra de tjockare nya bromsbelägg. Ta bort klämman när kolven är helt nedtryckt inuti bromsoket.
12

Byt bromsok över de nya bromsbelägg och Ford lastbilens Bromsokshållare. Applicera ett tunt lager av anti-gripa bromsfett på gängorna på bromsok bultar och skruva in dem för hand. Dra åt bromsok bultar med 13-mm skiftnyckel.
13

Upprepa steg 7 till 12 för varje efterföljande uppsättning bromsbelägg du behöver byta.
14

Byt hjulen i Fords hjulbultar. Skruva på muttrarna för hand.
15

Lyft trucken med domkraften och ta bort domkraften. Sänk Fords däck till marken och dra åt muttrarna med däck järn eller socket och breaker bar.
16

Återgå till huvudcylindern. Placera en tratt inuti behållaren och fylla behållaren med bromsvätska, efter behov. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126818.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.