Hur man ändrar bromsbeläggen på en Acura RSX

Acura RSX är utrustad med all-wheel låsningsfria skivbromsar. Honda (moderbolaget som tillverkar Acura fordon) rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 60.000 miles, eller så snart en "skrikande" hörs under bromsning. Bullret orsakas av bromsbeläggens slitage indikatorer skrapar mot rotorerna (de "skivor" i skivbromsar). Ändra de bakre bromsbeläggen är endast olikt förfarandet för de främre bromsarna på att du behöver ett speciellt verktyg för att återställa den bakre bromsok kolvarna. Du kan använda en alternativ metod för att återställa kolven för att ge plats för de nya bakre bromsbeläggen. Saker du behöver
spruta eller Baster
rörtång
Jack
Jack står
14 mm hylsnyckel
bromsfett (anti-squeal förening) katalog Bromsbelägg
C-clamp
bromsok kolv spridare
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Acura på en plan yta. Dra spaken Huvlås och stäng av motorn. Flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylinder locket. Locket täcker huvudcylindern (som innehåller bromsvätska) placerad på baksidan av Acura motorrummet.
3

bort en tredjedel av bromsvätska i behållaren med en spruta eller fjäderfä baster. Placera locket löst över huvudcylindern.
4

Lossa muttrarna på alla hjulen motsvarande med bromsbeläggen du tänker ersätta. Vrid varje mutter ett halvt varv med rörtång.
5

Lyft framsidan av RSX med domkraft och placera pallbockar under ramen för stödet.
6

Ta muttrarna och de främre hjulen från fordonet.
7

bort bromsok bildspel bultar med 14 mm hylsnyckel.
8

Lyft tjocklek från bromsok bron och vila den på toppen av rotorn eller styrarmen, eller häng upp den från den främre hjulupphängningen med ett bungee rep.
9

Ta de två bromsbelägg ur spåren i bromsok fästet . Bromsen kuddar vilar på varje sida av RSX s bromsrotorn.
10

Applicera anti-squeal broms förening på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg. Skjut de nya dynorna i bromsoket bracket slots.
11

Placera en sliten bromskloss över de två bromsok kolvarna som sticker ut från insidan av bromsoket. Placera en C-klämman över den slitna dynan och på baksidan av bromsoket. Pressa båda bromsok kolvarna in i sidan av bromsok att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg.
12

Ta bort C-klämman och tillbringade bromsbelägg och placera tjocklek över bromsok fästet. Skruva i bromsok bildspel bultar med 14 mm hylsnyckel.
13

Upprepa steg 5 till 10 för de bakre bromsbeläggen. Att pressa den bakre bromsok kolv flyttar till steg 14.
14

Placera kolven sprider verktyget på den bakre bromsok. Vrid verktygen handtaget medsols för att öppna den bakre kolven, skapa utrymme för de nya bromsbelägg. Du kan också använda ett par nål-nosed tång (öppnas något) för att skruva den bakre kolven öppen.
15

Placera bromsok över den bakre bromsok fästet och skruva i bromsok bildspel bultar med 14 mm hylsnyckel.
16

Byt bakhjulen och skruva på muttrarna.
17

Lyft RSX och ta bort domkraften. Sänk fordonets däck till marken och dra åt muttrarna med rörtång. Återgå till motorrummet.
18

Lyft huvudcylinder locket och placera en tratt in i reservoaren. Fyll behållaren med bromsvätska tills det är fullt.
19

Ta bort tratten och byt ut huvudcylindern locket. Stäng Acura huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126802.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.