Hur man byter bromsbelägg på en 1989 Honda Accord

Den 1989 Honda Accord är utrustad med främre låsningsfria skivbromsar. Honda rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 40.000 miles eller så snart de slitagevarnarna börjar få kontakt med broms rotorer. Slitagemarkeringarna är tunna metall clips fästa kuddarna som gör kontakt med broms rotorer när dynorna har nått en nivå av slitage som motiverar ersättning. Kontrollera broms rotorer och bromsok under bromskloss byte att fånga någon annan broms underhåll behöver så snart som möjligt. Saker du behöver
Turkiet baster eller spruta
block Däck
Däck järn
Jack
Jack står
13-mm hylsnyckel
skruvmejsel
Bromsbelägg
Anti-skrika broms förening
Channel-lås tång
Funnel
bromsvätska
bungee rep (tillval) katalog Stålborste (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner

1

Parkera Accord på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Dra spaken Huvlås placerad under instrumentbrädan på förarsidan av Honda. Stäng av motorn och flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylinder GJP. Locket ligger på baksidan av motorrummet på höger sida av Accord motor.
3

bort hälften av broms vätska i huvudcylindern med en kalkon baster eller spruta . Lay huvudcylinderns locket över behållaren för att hålla skräp från fluidbehållaren. Fäst inte locket tätt - trycket från en sluten behållare kommer att trycka bromsok kolvarna svårare senare i processen
4

Place däck block bakom överenskommelsens bakdäcken
<.. br> 5

Lossa muttrarna på framhjulen med ett däck järn. Vrid varje mutter 1/2 varv.
6

Placera domkraften under ramen av fordonet och lyfta framhjulen från marken. Placera pallbockar under ramen (axlar) och sänk Accord på läktaren.
7

Ta bort muttrarna och ta framhjulen bort.
8

Ta bort till bromsok glidstiften från baksidan av bromsok. Skruva stiften med en 13-mm hylsnyckel. Vrid hjulet församling ifrån dig att få lättare tillgång till baksidan av bromsok.
9

Lyft tjocklek från bromsok bron och rotor. Placera tjocklek ovanpå styrarmen eller suspendera den ovanför navet med ett gummiband. Låt inte bromsoket hänga med bromsledningen.
10

Skjut slitna bromsbelägg från bromsoket.
11

Kontrollera rotorerna för skador. Byt ut skivorna om de är dåligt gjort mål eller skev.
12

Placera kanal-lås tång (skruvstäd-grepp för en) över kolven och baksidan av bromsok. Pressa kolven i bromsoket så att det passar över de tjockare nya bromsbelägg.
13

Avlägsna tången från bromsok när kolven har öppnats helt.
14 < p> Applicera anti-squeal broms förening på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg.
15

Skjut bromsbeläggen på varje sida av bromsoket.
16

Return bromsok, med nya belägg installerat över bromsok bron och rotor. Skruva i bromsok glidstiften. Dra åt stiften med 13-mm hylsnyckel.
17

Vrid ratten tillbaka till neutralläge (framåt). Byt framhjulet och skruva på muttrarna.
18

Lyft framsidan av Accord med domkraften och ta bort domkraften. Sänk främre änden av Honda tillbaka till marken. Dra åt klackarna med däck järn.
19

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i reservoaren. Häll bromsvätska i behållaren tills den är full. Återgå till förarsätet.
20

Starta motorn och tryck på bromspedalen långsamt, tre gånger. Håll ned pedalen i 3 till 5 sekunder efter varje fördjupning. Återgå till motorrummet.
21

Kontrollera nivån på bromsvätskan. Lägg till mer vätska vid behov.
22

Ta bort tratten och ersätta huvudcylinder GJP. Stäng Accord huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126800.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.