Hur man byter en 2001 Toyota Sienna bränslefilter

Bränslefiltret installeras i en 2001 Toyota Sienna ser till att inga skadliga element som kan förekomma i bensintanken gör sin väg in i insprutningssystemet. Med tiden fångar detta filter fler och fler partiklar, tills den börjar att bromsa inflödet av bränsle från tanken. Som ett resultat, rekommenderar Toyota byta bränslefiltret var 20.000 miles, att hålla bränslet igång ordentligt. Byte av filtret bör ta ca 30 minuter eller så. Saker du behöver
Linje skiftnyckel som
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte bränslefilter
Byte bränslefilter packningar
Visa fler instruktioner
1

Öppna upp huven. Leta bränslefiltret, vilket är direkt intill bränsleinloppsröret, vilket i sig är på toppen av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under en av bränsleledningarna på filtret, sedan långsamt öppna upp en av linjerna med en linje skiftnyckel för att släppa trycket i systemet läcker ut.
2

bort bränsleledningen bultar på båda ändarna av filtret med hjälp av en rad skiftnyckel, och kasta de gamla packningarna bränsleledningen. Skruva loss bränslefiltret från blocket med 3/8-tums Ratchet och uttag och kassera den.
3

Montera det nya filtret i fästet med 3/8-tums Ratchet och uttaget, se pilen på filtret pekar mot motorn. Sätt tillbaka skruvarna bränsleledningen med ersättande packningar på båda sidor av bränsleledningen, och dra åt skruvarna med raden skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126783.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.