Hur du ändrar bränslepump på en Volkswagen Jetta

Bränslepumpen på en VW Jetta är att alla viktiga enhet som levererar bränsle från bensintanken till motorn. Det är inte ovanligt att bränslepumpar att misslyckas, lämnar bilen okörbar. Denna artikel täcker versioner av VW Jetta som kom med CIS insprutning. Andra versioner av Jettaen kan ha en liknande inställningsprocedur bränslepump, men det kan finnas små skillnader. Uppsök en verkstad för detaljerade detaljerna på din visst år för Jetta. Saker du behöver
Ordet jack
stativ
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
2 låstängerna
Ny bränslepump
Rags
Gummihandskar

Visa mer instruktioner
1

Koppla bort batterikabeln från minuspolen. Lyft bilen med en domkraft och stödja det säkert på pallbockar. Arbeta inte på ett fordon som endast stöds av en domkraft. Ta höger bakhjul och ställ den åt sidan.
2

Skruva av tanklocket. Leta bränslepumpen, oftast nära tanken och bakom axeln. Placera ett par låstänger på mjuka bränsleledningar som går in och ut ur bränslepumpen. Du kommer att ha två par tänger på linjerna, en på varje sida av pumpen. Detta kommer att förhindra att bränsle rinner ut när de kopplas isär.
3

Lossa slangklämman som håller linjen till pumpen med en skruvmejsel. Dra bränsleledningen av pumpen. Koppla ledningarna som går till bränsle ackumulator, om Jetta är utrustad med en. Koppla loss kablarna som går till baksidan av bränslepumpen, notera var de för senare ominstallation.
4

Lossa muttrarna på toppen och botten av fästet som håller bränslepumpen på plats. Skjut pumpen ur hållaren.
5

Skjut den nya bränslepumpen i hållaren i samma riktning som den gamla pumpen. Dra åt muttrarna på konsolen, så att pumpen sitter på plats. Sätt tillbaka bränsleledningarna på bränslepumpen. Dra åt slangklämmorna. Avlägsna låstången från ledningarna. Återanslut bränsle ackumulator, om tillämpligt. Anslut de elektriska anslutningarna som går till pumpen.
6

Sätt tillbaka hjulet. Sänk bilen till marken. Sätt tillbaka tanklocket. Anslut kabeln till den negativa batteripolen. Vrid tändningsnyckeln på och av flera gånger att flöda bränslesystemet och starta motorn för att säkerställa att pumpen fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126778.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.