Felsökning av en bil problem Luftkonditionering

Med tiden kan bilens luftkonditionering uppleva en rad mekaniska problem, av vilka du kan fixa och andra delar du vill hänvisa till en automatisk reparation specialist. Även om du kanske inte kan fixa alla problem relaterade till din luftkonditionering, vetskap om problemet innan du kommer till din mekaniker butik kan du spara kostnader för onödiga reparationer. Saker du behöver
Köldmedium
Anti-bakteriell
behandling
Visa fler instruktioner
1

Har en automatisk reparation specialist kontrollera nivån av köldmedium finns i bilen. Sälar kan torka ut från ålderdom och sällan användning, särskilt efter vintermånaderna, när låga temperaturer gör att använda en luftkonditionering föråldrad. Har en automatisk reparationsservice lägga nytt köldmedium att felsöka problemet. Det är också en bra idé att ha kontrollen reparation specialist för läckage vid denna tid.
2

Felsökning lukt (er) som härrör från din luftkonditionering. Sporadisk användning av en luftkonditioneringen kan orsaka skadliga lukter. Som svampar och mikroorganismer förökar sig i din luftkonditionering på grund av oregelbunden användning, kan sporer från bakterien orsaka "sjuka bil syndrom." Har en automatisk reparation specialist använda en antibakteriell behandling för att eliminera tillväxt och stoppa lukt (s). Behandlingen kan göras på ett besök.
3

Kontrollera kompressorn om du hör ihållande slipning, skrikande eller andra konstiga ljud som kommer från din luftkonditionering. Ett klickande ljud är normalt och är bara ett tecken på en luftpump och frånkoppling, men alla andra ljud är diskutabla och måste kontrolleras av en automatisk reparation specialist. Håll luftkonditioneringen avstängd tills en automatisk reparation specialist kan kontrollera kompressorn för skador.
4

Felsöka en läckande luftkonditionering. Om det finns fukt på insidan av din bil när luftkonditioneringen används, är luftkonditioneringen förångarens dräneringsslang blockerad.
5

Rengör synliga skräp från avloppsslangen, som ligger nära passagerarutrymmet, med hjälp av en luftpump. Återanslut luftkonditioneringen slangen förångare avlopp om den kopplas bort för hand. Sätt tillbaka avloppsslangen till förångaren dränering fack, som är placerad under instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126771.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.