Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 2004 MPV

MPV (för Multi-Purpose Vehicle) är en minibuss som produceras av den japanska biltillverkaren Mazda och säljs i USA från 1989 till 2006. Den andra generationen av MPV, från 1999 till 2006, fanns med fyra hjul, låsningsfria skivbromsar för förbättrad kontroll och bromskraft. De främre bromsbelägg på 2004 MPV bära större andel av slitage under bromsning, men de bakre bromsbelägg är också viktiga komponenter i den totala bromssystemet. Du kan vända framhjulen för att bättre komma åt bromsok medan bakhjulen kommer att erbjuda en något större utmaning. Saker du behöver
Turkiet baster eller spruta
block Däck
rörtång
Jack
Jack står
7 mm insexnyckel
platt skruvmejsel
pads Ersättningsbromsbelägg
bromsfett
Piston depression Tool Review Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park MPV på en plan yta och dra åt parkerings- broms. Dra spaken Huvlås under förarsidan instrumentbräda.
2

Placera däck block framför framdäcken.
3

Lyft huven och ta bort huvudcylinder cap. Locket ligger på höger sida av motorn i baksidan av motorrummet (längst bort från den främre delen av fordonet).
4

Ta bort 1/3 av bromsvätska i behållaren till hålla vätskan från att läcka ut när du byter ut bromsbeläggen. Använd en kalkon Baster, spruta eller annan hävert för att ta bort vätskan
5

Lossa muttrarna på bakhjulen med en rörtång,.. 1/2 varv räcker

6

Placera en domkraft under ramen på baksidan av Mazda och lyft upp däck från marken. Placera pallbockar under axlarna stödja fordonet.
7

Ta bort muttrarna och ta bakhjulen off.
8

Bänd fjäderklämmor bort av bromsen tjocklek med en platt skruvmejsel. Det finns två klämmor, en upptill och den andra vid botten av den yttre ytan av bromsoket.
9

Avlägsna gummi bromsok stiftet täcker för hand. Ta bort de två bromsok stiften med en 7 mm insexnyckel. Lyft bromsok från bromsok fästet.
10

Ta bort bromsbelägg från bromsok fästet. Använd platt skruvmejsel för att bända dynan gratis om det inte kan tas bort för hand.
11

Ta den andra bromsbelägg från tjocklek själv. Dynan blir fast bromsok av en tunn metallklämma. Använd skruvmejseln för att bända den från bromsoket.
12

Placera Mätmarkörverktyget kolven depression på bromsoket. Skruva verktygets handtag för att tvinga kolven in i sidan av bromsok, skapa utrymme för de tjockare bakre bromsbeläggen.
13

Häng bromsoket ovanför bromsen eller vila den på toppen av rotorn -.. inte låta den hänga i bromsledningen
14

Ansök bromsfett till baksidorna av varje ny bromsbelägg
15

Placera yttre pad (den som skulle ockupera den 9 och 12 positionerna klockan när den läggs platt på marken med dynan vänd bort från dig) i spåren av bromsok fästet.
16

Slide den innerdyna in klippet på bromsok intill nu deprimerad bromsok kolv.
17

Placera bromsok tillbaka över bromsok fästet och skruva i bromsok stiften. Dra åt stiften med insexnyckel och byt ut gummit täcker.
18

Sätt fjäderklämmorna i sina urtag i toppen och botten av bromsok s yttre ansikte.
19

Installera bakhjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
20

Upprepa steg 8 till 19 för att byta bromsbelägg på motsatt sida av MPV.
21

Lyft upp den bakre änden av Mazda med domkraften och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken till marken och dra åt muttrarna med rörtång.
22

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i reservoaren. Fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och sätt på locket. Stäng MPV huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126759.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.