Hur man tar bort generatorn på en BMW 325

I E30 generationen BMW 325 var en del av den andra generationen av denna populära modell. Liksom alla tyska bilar (eller de flesta bilar för den delen), kan 3-serien bli dyrt att fixa om den tas till en butik som specialiserat sig på BMW. Byta generatorn på denna modell är faktiskt ganska lätt att utföra, och vem som helst med lite erfarenhet och rätt verktyg kan få jobbet gjort i ett par timmar eller mindre. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Hex skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från den negativa polen på batteriet . Leta generatorn, som ligger på framsidan, vänster sida av motorn och kommer att ha ett bälte fäst vid den och som driver den när bilen är igång.
2

Ta remmen som driver generator. Ta bort den lilla plastlocket som täcker och skyddar spännaren. Placera lämplig storlek Allen verktyg i spännaren och vrid den medurs eller moturs - riktningen kommer att variera, beroende på år av bilen. Skjut av remmen från spännaren när den lossas och manövrera den ur motorrummet.
3

skruva isär generatorn från lagerbock med en hylsa och spärrskaft. Eftersom bandet håller generatorn tight, är det bara höll på med en skruv på svängkonsolen. Det är ganska lätt att avlägsna.
4

lossa de elektriska ledningarna som är fästa på baksidan av generatorn. Rita ett diagram av hur och där trådarna är fästa eller ta ett fotografi, så att trådarna är åter fäst till baksidan av generatorn i den korrekta orienteringen. Om de installeras på fel sätt kan det skada elsystemet.
5

Ta bort muttern som håller remskivan på den gamla generatorn. Det bästa sättet att ta bort det är att använda en mutterdragare. Placera lämplig storlek uttaget på mutterdragare och sedan snurra muttern av med mutterdragare. Ta bort remskivan, installera det på den nya generatorn och sedan installera på muttern igen med mutterdragare.
6

Återanslut alla kablar på baksidan av generatorn. Installera generatorn på pivot fästet och dra åt skruven på fästet. Sätt tillbaka remmen och remspännaren. Sätt plastskyddet tillbaka på spännaren. Anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126751.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.