Hur man byter bakbromsarna på en Passat

VW Passat har varit en populär sedan sedan starten, kombinerar starka resultat och högkvalitativ tysk ingenjörskonst. Som med någon bil, men bibehålla Passat tar pengar och kostnaderna för ens rutinunderhåll som tune-ups och oljebyten lägga upp. Bromsarna ska inspekteras och bytas ut regelbundet, ett arbete som kan göras på ett par timmar av en professionell mekaniker eller av ägaren med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
bromsrengöringsmedel Rags
bromsvätska Begagnad Audi bromsok Tool Review Bromsbelägg

Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre skruvarna hjulet lug med däck järn. Lyft den bakre delen av Passat med en god kvalitet domkraft och sänk den långsamt och säkert på ett par pallbockar ställas under den bakre delen av bilen på rätt fästena.
2

Ta bort muttrarna på de bakre hjulen och ta av hjulen, ställa dem åt sidan. Spraya broms renare på bromsdelarna och torka ned allt med en trasa. Detta kommer att omfatta bromsok, rotorn och närliggande delar.
3

lokalisera och ta bort bromsok bultar, som ligger på toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Använd en hylsa för att ta bort dessa, medan du håller den inre muttern med en öppen nyckel för att lossa bultarna. Ställ in skruvarna åt sidan.
4

Skjut bromsok från rotorn. Knyt bromsok till en närliggande chassi eller upphängningskomponent med en bit ståltråd så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen, vilket kan skada den.
5

Koppla bromsbeläggens slitage sensor från bromskloss. Ta bort bromsbelägg, en från bromsok och en som fortfarande ska vara på bromsok fästet. Spraya bromsok och fästet med broms renare och torka av dem med en trasa.
6

Ta bort locket till bromsvätskebehållaren i motorrummet. Ta bort om ½-tum av bromsvätska från behållaren. Placera bromsok kolv verktyget på kolven i tjocklek och vrid verktyget så att den pressar och vrider kolven i bromsoket. Montera de nya bromsbeläggen i samma riktning som de gamla installerades.
7

Anslut bromsen linje pad sensor. Skjut bromsok över rotorn. Installera bromsok bultar med hylsa och spärrskaft. Upprepa ovanstående steg på andra sidan av bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126749.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.