Hur känna din katalysatorn har Misslyckades

Katalysatorn är en integrerad del av bilens avgassystem: det tar bort giftiga utsläpp från avgaser. Det finns många indikatorer på potentiell katalysator misslyckande. Ett fordon som visar symptom på fel bör vidtas för att en professionell mekaniker för ett utsläpp test för att avgöra om katalysatorn har misslyckats, och för reparation av eventuella motorproblem som kan ha bidragit till misslyckandet. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Ficklampa
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
hur du avgör om din Katalysator har missat

1 Luktar som ruttna ägg?

nummer ett symptom på en misslyckad katalysator är en svavelhaltig eller "ruttet-ägg" lukt från avgaserna. Av alla möjliga tecken på katalysatorn misslyckande, är detta den mest uppenbara. Det är emellertid också det sista symptomet att visas, eftersom det är ett resultat av skada på omvandlaren som orsakas av en felaktig bränsleblandning.
2

Bedöm fordonets prestanda. En brist på makt vid acceleration eller klättra en kulle, och /eller en uttalad nedgång i bränsleeffektivitet är båda indikatorer på eventuell katalysator misslyckande. Andra indikationer på katalysatorn misslyckande är instrument som visar motorn är rinnande varmt och ett rasslande ljud som härrör från fordonet underredet vid körning. Addera 3

Använd den domkraft och pallbockar för att höja bilen till en nivå som du kan komma och inspektera katalysatorn. Omvandlaren är en del av avgassystemet och ser ut ungefär som ljuddämparen, men det är närmare till motorn.
4

Inspektera utsidan av omvandlare för synliga skador. Missfärgning och /eller skevning av konverterhöljet är indikatorer på termiska skador på omvandlaren substratet på grund av överhettning. Termisk misslyckande är oftast resultatet av en alltför rik bränsleblandning in i omvandlaren. Denna blandning brinner sedan i omvandlaren själv och smälter underlaget, vilket orsakar igensättning och medföljande makt frågor. Termisk chock uppstår när den varma omvandlaren kommer i direkt kontakt med is eller kallt vatten, vilket kan orsaka inre substratet att spricka, vilket resulterar i omvandlare igensättning, värmeutveckling och förlust av makt.
5

Kontrollera utsidan av omvandlaren för andra icke-värme-relaterad fysisk skada genom att träffa faror på vägen. Om det finns uppenbara stora bucklor eller bulor i omvandlaren bostäder, är det troligt att substratet insidan är sprucken eller trasig. Denna skada kommer att resultera i avgassystemet mottryck och minskad fordonets prestanda.
6

avgöra om det finns skador på inredningen substratet genom att försiktigt knacka den med en gummiklubba. Om substratet är skadad, kommer det att finnas en skramlande buller från inom omvandlaren. Var mycket noga med att inte trycka för hårt för att undvika att skada underlaget själv.
7

Om okulärbesiktning indikerar ett problem med katalysatorn, ta bilen till en professionell mekaniker. Om felet har orsakats av yttre krafter (termisk chock, faror på vägen) mekaniker kan enkelt byta omvandlaren. Men om problemet orsakas av överhettning, är det viktigt att underliggande motorproblem (sotigt tändstift-pluggar, dåliga avgasventiler, dålig syresensor osv) korrigeras för att förhindra att katalysatorn fel uppstår igen.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126745.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.