Hur man använder en enhet remspänningsmätare

Ställa in rätt spänning på drivremmen är kritisk till det ' s funktion och livslängd. Eftersom drivremmar används för att mekaniskt förbinda två eller flera roterande remskivor, är spänningen hos remmen direkt överförs till remskivorna, vilket skapar en sidledes " belastning. " För hög belastning kommer att förstöra remskivorna, medan för lite belastning skall remmen slirar eller springa bort linhjulet. Det enda sättet att veta säkert om remmen har rätt spänning är att mäta spänningen med en spänning mätare, sedan jämföra det värdet till vad enheten tillverkaren föreslår som " rätt spänning, &Quot; mer officiellt kallas &Quot; rekommenderade avböjningskraft i pounds. " Du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

stänga av enheten eller maskin som inkorporerar bältet som skall mätas. Se till att maskinen inte kan startas av en tredje part, genom att låsa enheten eller på annat sätt göra den obrukbar.
2

Se till att bältet skall mätas korrekt placerad inuti skivspåren, eller korrekt centrerad på en nongrooved remskiva, och har installerats korrekt.
3

Mät full " span " av bandet som skall mätas genom att hålla ett måttband vid mittpunkten , eller axel, av en remskiva, sedan förlänga måttband tills den når samma punkt, axeln, på den andra remskivan. Avståndet mellan axlarna är bältet span.
4

Håll spänningsprovaren i ena handen. Ställ kroppen av spänningsprovaren så att den är kalibrerad för att korrekt representera &Quot; span " i inches av bandet precis mätas. Spänningen mätare justeras genom att vrida den i vardera änden som ett justerbart gardinstång, verktyget handtaget är märkt så att när du skruvar eller skruva det är rätt span på bältet inches visas på verktygets handtag
5

Återställ glidande O-ringen i änden av spänningsprovaren handtag som mäter avböjningskraft i pounds. Denna O-ring rör sig längs en kolv placerade inom verktygets handtag, ungefär som en ringtryckmätaren.
6

Håll den halvvägs spänningsprovaren mellan axlarna för de två remskivorna tidigare uppmätta. Med verktyget vinkelrätt mot bandet, applicera en nedåtriktad kraft på bandet (hjälp) i mittpartiet av bandet span. Detta kommer att orsaka att bandet " avleda " eller sag. Håll sätta press på bandet tills skalan i verktygen handtaget visar att du har uppnått 1/64 tum av deformationen.
7

Titta på kolven och O-ringen konfiguration vid slutet av verktyget & # 039, s handtag. O-ringen kommer att ha flyttat i kolven för att representera nedböjningen kraft i pounds som krävs för att böja bandet 1/64 tum. Dra åt eller lossa remmen tills böja bandet 1/64 tum kräver rätt mängd kraft enligt tillverkaren ' s föreslog remspänning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126713.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.