Så ändrar bakbromsarna på en Audi A6

Audi A6 är en mycket populär sedan med enkel men stilig styling, imponerande prestanda och extremt god branschpraxis. Och eftersom det är en high-end tyska bilen, är det också mycket dyrt att ha arbetat med en professionell mekaniker. Du kan spara lite pengar på underhåll genom att utföra några av de enklare uppgifter själv. Jobb som oljebyten och förändringar broms är oftast ganska enkelt med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
bromsrengöringsmedel Rags
Bromsvätska
Nya bromsbelägg
Nya bromsrotor
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av bilen med en domkraft. Stöd bilen säkert med ett par pallbockar. Ta bort muttrarna för bakhjulen och ta bort hjulen. Placera hjulen ur vägen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsoket och rotorn. Torka ned allt med en ren, torr trasa. Ta bort de stora broms klipp bromsklossfjädern från utsidan av bromsoket. Använd en tång för att dra ena änden av klippet ut och sedan vända och dra klippet att släppa den andra sidan.
3

Lossa bromsledningen slitagesensor. Detta går genom en liten metall hållare. Det finns små plast förlängning på linjen som måste dras tillbaka för att frigöra en tapp som håller sensorledningen på plats. När linjen tas bort från konsolen, koppla bort kablaget, vars ena ände går till bromsklossen.
4

Ta av plastsnäpplocken på bromsoket montering bultar genom att bända bort dem med en skruvmejsel. Lossa och ta bort bromsok bultar med en insexnyckel eller lämplig storlek Torx bit. Skjut tjocklek av av rotorn. Låt inte bromsoket ’ s tyngd hänga på bromsledningen, eftersom det kan skada den. Stötta bromsok med en kartong eller knyta den till chassit med ett buntband. Ta bort skruvarna som håller bromsoket transportören på. Ställ transportören åt sidan.
5

Dra rotorn rakt ut av navet. Ta bort elektroderna från bromsoket genom att skjuta ut från bromsoket. De bör komma ut lätt. Den inre dynan kan fastna i rotorn. Om det är, bända bort den med en skruvmejsel utan att göra kontakt med rotorn. Skjut in den nya rotorn på navet. Sätt tillbaka bromsok bäraren.
6

Öppna locket till bromsvätskebehållaren i motorrummet och ta bort cirka en ½-tum av bromsvätska så att vätskan inte rinner när kolven i bromsoket är komprimerad. För de bakre bromsarna på Audi A6, måste kolven i bromsoket komprimeras för att göra plats för de nya, tjockare kuddar med en speciell Mätmarkörverktyget. (Se Resurs 1.) Placera pluggar på verktyget i hålen i kolven och slå sedan på verktyget, vilket borde vända och komprimera kolven i bromsoket.
7

Installera de nya bromsar kuddar i bromsoket. Skjut bromsok på rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar. Anslut bromsvajern slitagesensor på dynan i sensorn linje. Sätt tillbaka linjen i fästet, vilket säkerställer att tappen snäpper på plats och att ledningen är säker. Sätt tillbaka clipsen bromsbelägg med en tång. Upprepa för den andra sidan.
8

Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska till hela märket. Pumpa bromsarna tills pedalen känns fast igen. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126706.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.