Hur du berätta om din kamkedjan är pank?

Kamkedjan på en bil är en mycket viktig del för att göra det möjligt för bilen att fungera korrekt. Kedjan (ibland hänvisad till som en "bälte") är placerad i bilens motor och styr öppnandet och stängandet av avgas-och insugningsventilerna. Kedjan måste vara noggrant inriktad grund av det faktum att kolven måste synkroniseras fullständigt med ventilerna. Om en kamkedjan är dåligt, kommer det att påtagligt påverka hur bilen körs. Men om en kamkedjan är pank, kommer bilen inte köras alls. Instruktioner
1

Försök att starta bilen. Om din bil går sönder när du kör, eller om du inte kan starta din bil, det finns en chans att din kamkedjan är pank. Om du har möjlighet att starta bilen, då problemet är inte att din kamkedjan är pank. Men om din bil körs felaktigt, det finns en chans att kamkedjan har varit dåligt och det behöver en justering.
2

Öppna huven på bilen och hitta din motor. Avlägsna fördelarlocket, som ser ut ungefär till toppen av en fabrik byggnad med ett antal korta skorsten-liknande utsprång som kommer från toppen. Antalet utsprång beror på hur många cylindrar motorn har. Efter att ta bort den, starta motorn. Om rotorn av motorns rör sig, är din kamkedjan intakt. Om den inte gör det, är din kamkedjan bruten.
3

Ta bort locket på motorns ventiler så att du kan titta på dem. Starta motorn. Om ventilerna inte rör sig när du försöker starta motorn, innebär detta att kamkedjan inte längre varna ventilerna på när man ska öppna och stänga, vilket innebär att din kamkedjan är bruten.
4

Vissa bilar har datorer som kan läsa några problem med din motor. Om bilens läsning från datorn säger att det finns "ingen antändning pickup signal," du bil har en trasig kamkedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126686.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.