Hur man byter bromsbeläggen på en Ford Contour

Ford rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen på Ford Contour var 50.000 miles. De främre bromsbelägg är särskilt känsliga för slitage eftersom de uthärda mest straffet från vardagens stopp. Bromsbeläggen kan behöva bytas tidigare än deras schemalagda bytesintervall. När bromsgnisselförebyggande hörs kommer från bromsbeläggen bör du ändra kuddar så snart som möjligt. Ljudet orsakas av slitage bromsbelägg indikatorer, om bromsarna inte är servade snabbt, kan detta leda till allvarliga och kostsamma rotor skador. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel
Flat skruvmejsel
Tvingfäste
bromsfett
Bromsbelägg
Brake vätska (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på varje konturen hjul motsvarande med bromsbeläggen du tänker ersätta. Använd rörtång från Fords hjulunderhåll kit ligger i bakluckan på bilen, eller ett däck järn med inbyggd 17 mm hylsa.
2

Lyft huven på Contour och ta befälhavaren cylinderlock. Huvudcylindern innehåller bromsvätskan och är beläget i närheten av brandväggen av fordonets motorrum. Placera locket över behållarens öppning löst. Målet är att göra det möjligt för luften att passera in och ut från behållaren, åtgärder för att göra öppna bromsok kolvarna i framtiden lättare, samtidigt skydda den oljebehållaren från skräp.
3

Placera domkraften under axeln och lyft Contour tills däcken är minst två inches från marken. Placera pallbockar under ramen av Ford för stöd och sänka bilen på läktaren.
4

bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna.
5 < p> Ta bort bromsok sidkolvar från baksidan av bromsok med 13 mm nyckel.
6

Lyft bromsok från rotorn och bänd bromsbeläggen från insidan med skruvmejsel.
7

Placera en sliten bromsbelägg under de två bromsok kolvarna för de främre bromsarna av konturen och binder dynan mot kolvarna med C-clamp. (Placera C-klämman direkt på bromsok kolv och baksidan av bromsok väggen för bakbromsarna, som bara har en kolv.)
8

Skruva C-clamp arm för att tvinga kolven (s) till den sida av bromsoket. Avlägsna Tvingfäste gång kolven (s) är helt inom den sida av bromsoket.
9

Applicera ett tunt lager av bromsfett (kopparbaserad är bäst för hantering av högre temperaturer som genereras av bromsar) till insidan av Fords bromsok väggar. Fettet skyddar bromsok och kolvarna från rost.
10

Skjut nya bromsbelägg på bromsok sidorna.
11

tillbaka bromsok över rotorn. Skruva i bromsok bildspel bultar och dra åt dem med 13 mm nyckel.
12

Upprepa steg 4-11 för varje efterföljande uppsättning bromsbelägg du vill ersätta.
13 < p> Byt Fords hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
14

Lyft Contour med domkraften, ta bort domkraften och lägre fordonet till marken.

15

Dra åt hjulmuttrarna med däck järn eller lug skiftnyckel. Återgå till motorrummet.
16

Lyft locket huvudcylinder och bedöma nivån på bromsvätska i behållaren. Tillsätt vätska om nödvändigt. Sätt på locket och stäng Contour huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126680.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.