Hur man fixar en bil Koka Radiator Overflow Över

En överhettad, överfyllda radiator kan vara mycket skadligt för din bil, lastbil eller skåpbil. Tyvärr gör överhettning inte brukar hända vid en lämplig tidpunkt eller plats. Överhettning uppstår när temperaturen i kylvätskan blir varmare än den normala driftstemperatur på din motor. Typiskt är sommaren den vanligaste tiden för din radiator överhettas. Detta beror på tomgång i varmt väder under lång tid inte tillåter din vattenpump vända tillräckligt snabbt, vilket kan förhindra kylvätska från cirkulerar som det ska. Saker du behöver
Rag
en liter vatten
En gallon kylvätska
Tänger (tillval) katalog Phillips skruvmejsel
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Dra över till ett säkert område om din radiator börjar överhettas. Fortsätter att försöka köra med en överhettning radiator kan orsaka obotliga skador på bilens motor. Stäng inte av motorn ännu
2

Kontrollera mätaren motorns temperatur, som ligger på instrumentbrädan -. Vanligen på motsatta sidan från din gasmätare. Den läser sannolikt "hot."
P Om det inte, kan detta tyda på större problem, som en trasig termostat. Om så är fallet, kommer du vill ringa en bogsering tjänst efter att ha provat ut några enkla tester.
3

Stäng av luftkonditioneringen om din temperaturmätaren är "het". Titta att se om temperaturen sjunker alls, om den gör det, slår på bilens värmare till full blast. Detta kan inte vara bekväm i värmen på sommaren, men det kunde hålla din motor huvud från sprickbildning. Detta kommer att kyla motorn genom att överföra värme genom luften.
4

Pop huven, kontrollera sedan kylvätsketanken. Kylvätskebehållaren tankar är i allmänhet placerade på den vänstra sidan av motorn. De liknar din vindruta bricka tank, men med en märkbar skillnad: en slang på tanken går till din radiator. Om kylvätsketanken är låg, tillsätt sedan lika delar av kylvätska och vatten till kylvätsketanken. Detta bör lindra problemet.
5

Nästa, kontrollera din radiator. Stäng av bilen och låt motorn svalna innan du tar ut kylarlocket. Om radiatorn är låg eller tom igen, tillsätt lika delar vatten och kylmedel till den. Detta kommer sannolikt att lösa ditt problem.
6

Inspektera slangen som går från kylvätsketanken till kylaren, speciellt om både radiator-och kylvätsketanken verkar vara full. Ibland en luftbubbla kan bildas i detta rör som kommer att förhindra tillbaka-och återgående flödet av kylmedel. Kontrollera ändarna av röret, för att se till att de är ordentligt ansluten. En lös anslutning kan orsaka din kylsystemet inte fungerar. Om ändarna förefaller vara stadigt på plats, försiktigt pressa röret längs dess längd för att fungera eventuella luftbubblor ut. Kontrollera även större slang som ansluts till kylaren. Om det verkar vara löst, dra åt med en skruvmejsel.
7

Ring en bogsering service om ingen av ovanstående metoder för felsökning och fixar arbete. Fortsätter att köra din bil när det är överhettning kan skada fordonet och äventyrar din säkerhet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126679.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.