Hur du ändrar transmissionsolja i en BMW E30

Din BMW E30: s transmissionsolja ska bytas var 30.000 miles för att upprätthålla överföringen främsta driftstillstånd. När transmissionsolja är fräsch, det tjänar de syften för kylning av transmissionen och ge smörjning för de många intrikata delar av överföringssystemet. När transmissionsolja blir gammal, blir det tjockt, klibbigt och full av slam som faktiskt orsakar din sändning tveka och hålla. Detta scenario kan leda till räkningar överföring reparation som hade kunnat undvikas genom en enkel fluid förändring. Lyckligtvis, ändra din BMW: s transmissionsolja är en uppgift som du kan åstadkomma i ungefär en timmes tid. Saker du behöver
butik trasa
Skyddsglasögon
Avfettaren
Funnel
Hylsnyckel
Bil jack
Jack står
dräneringskärlet
3 liter Dexron III transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Värm bilens växellåda genom att köra runt i ca 10 minuter. Var noga med att inte gå långt över denna tidsram, eftersom du vill att vätskan vara varm, men inte skållning varmt för detta förfarande.
2

Förvandla din BMW: s tändning och låsa nödbromsen på plats att förhindra skada under vätskeersättning.
3

Jack bilen jämnt ungefär sex inches bort från marken och använda extra stöd i form av domkraften. Du behöver fyra pallbockar nära varje däck för att placera bilen i nivå med marken
4

Hitta överföring pan under den främre änden av BMW -. Det är en kvadrat, bultade pan -liknande föremål.
5

Placera droppskålen på marken, direkt under mitten av transmissionen pannan. Detta för att säkerställa att eventuella hot vätskespill i långpanna, och inte på dig.
6

Släpp avtappningspluggen i mitten av överföringen pan med hylsnyckel. Vätskan omedelbart kommer att falla ut ur transmissionen pannan, så se till att du inte är i vägen för din spillbackens.
7

Skruva de återstående bultarna efter att du är säker på att majoriteten av vätska har dräneras från transmissionen pannan. Det kommer fortfarande att vara en liten mängd vätska samlas i botten av pannan, så var försiktig när du låter pannan ned. Ur transmissionen pannan i din spillbacken
8

Töm eventuell kvarvarande vätska.
9

Torka hela transmissionen pannan med butik trasa och en touch av avfettningsmedel. Var noga med att rengöra utsidan, liksom insidan av pannan, med försiktighet för att även rengöra hörnen, så att den gamla vätskan inte förorenar den nya vätskan.
10

Montera överföring pan tillbaka till sitt ursprungliga läge på transmissionen, med din hylsnyckel. Ta
11

domkraften från under din BMW och sänk bilen med domkraften.
12

Öppna huven på thew E30 och lokalisera överföringen pluggen nära vindrutan, mellan centrum och förarsidan av bilen.
13

Öppna pluggen locket på toppen av transmissionen genom att skruva loss den med handen. Pluggen på en BMW E30 är gul och har en mätsticka fäst vid den. Mätstickan kan sättas åt sidan för nu. Tratten upprätt i mitten av växellådans pluggen
14

Place.
15

Börja hälla nya Dexron III transmissionsolja in i transmissionen genom tratten, för att undvika att spilla.
16

lossa nödbromsen efter hälla i den andra litern transmissionsolja.
17

Vrid tändningsnyckeln och flytta bilen i varje växel, håller foten på bromspedalen hela tiden. Byta växel tillåter transmissionsolja att flöda genom hela systemet, vilket ger en mer exakt avläsning vid mätning av vätskenivån.
18

Sätt din BMW i "Park" och låt motorn fortsätter att gå.
19

Lägg endast hälften av den tredje litern transmissionsolja genom pluggen och tratt.
20

Använd oljestickan för att mäta nivån av transmissionsolja genom att placera locket tillbaka in i pluggen och omedelbart dra ut den. Mätstickan visar dig om din sändning är fylld till den rekommenderade kapaciteten.
21

Fortsätt att hälla små mängder av den tredje litern transmissionsolja, tills oljestickan lyder "Full". Använd extrem försiktighet att inte översvämma överföringen, eftersom saneringen för sådant spill skulle addera betydande tid att slutföra detta projekt.
22

förvandla din motor av efter mätstickan visar transmissionsolja på rekommenderas fyllningsnivån. med oljestickan cap
23

Re-cap pluggen och stäng huven på din bil. Transmissionsolja förändringen är nu avslutat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126645.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.