Så ändrar bromsarna på en 2001 VW Jetta

Byta bromsarna på 2001 Volkswagen Jetta är en viktig del av bilens allmänt underhåll. Bromsarna består av komponenter som samverkar för att ge kontroll och fordonssäkerhet på vilken Volkswagen ägare förlitar. De tre viktigaste delarna av bromssystemet är bromsklossarna, det bromsrotorn och bromsledningar. Ändra bromsarna innebär att man byter bromsbelägg och rotorer. Du kan välja att ha ersättare som utförs av en mekaniker eller du kan göra det här jobbet själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
lug skiftnyckel (eller 17 mm hylsa och breaker bar) katalog domkraft
Jack står
13 mm hylsa
15 mm hylsa
Rotor Ratchet

Bromsbelägg
Kedjesmörjmedel (tillval) katalog Bromsdelar renare
Handduk
bromsok kolv verktyg
Visa fler instruktioner
1

Park Jetta på en plan yta och plats för överföring i "Park" (för automatiska växellådor).
2

Lossa muttrarna på hjulet motsvarar bromsen (er) som du vill ändra. Använd rörtång som ingår i Volkswagen hjulunderhåll kit eller en 17 mm hylsa och breaker bar.
3

Lyft Jetta med domkraften och placera pallbockar under ramen av fordonet . Däcken på Jetta bör vara minst två inches från marken.
4

bort muttrarna och ta ratten (s) från hjulbultarna.
5 < p> Ta bort de två bromsok bildspel bultar med en 13 mm nyckel eller hylsa och spärrskaft. Bromsok bultarna sitter på baksidan av bromsoket.
6

Dra bromsok från bromsok fästet fortfarande är ansluten till bromsskivan. Vila bromsok på en inaktiv stödbenet eller på styrarmen ovanför bromsen för att undvika stress sambandet mellan bromsledningen och bromsoket.
7

Ta bort de gamla bromsbeläggen från de två spåren på endera sidan av bromsok fästet. Skjut kuddarna glider fästet, för hand.
8

Ta bort skruvarna på baksidan av bromsok fästet med en 15 mm hylsa och spärrskaft. Ta bort fästet från rotorn, för hand.
9

Ta rotorn på vardera sidan av skivan och dra den rakt ut från hjulbultarna. Använd kedjesmörjmedel för att bryta bindningen av rost, om rotorn fastnat hjulbultarna eller i styrspindeln.
10

Spraya en ny rotor med broms delar renare och torka packningen olja från Hela rotorn.
11

Placera en ny rotor på hjulskruvarna. Skjut skivan på bultarna tills baksidan är i jämnhöjd med styrspindeln bakom det.
12

Byt bromsok fästet till en ny rotor och skruva på 15 mm bultar.

13

Place de nya bromsbelägg i spåren på fästet på båda sidor av rotorn.
14

Placera bromsok kolv separator verktyget på bromsoket. Den plana delen av verktyget bör vila mot framåt-mest sidan av bromsok, medan separatorn ska passa in i den runda ytan på själva kolven.
15

Vrid handtaget i slutet av verktyget medurs för att slå bromsok; tvinga den in i sidan av bromsoket. När bromsok kolv är helt öppen, vrid verktyget handtaget moturs för att lindra spänningar. Ta bort verktyget från bromsoket.
16

Placera bromsok runt bromsbeläggen i bromsoket fästet. Byt bromsok bultar med 13 mm hylsa och spärrskaft.
17

Placera hjulet (s) tillbaka på Jetta hjulbultar. Skruva på muttrarna för hand.
18

lyfta fordonet för att ta bort domkraften. Sänk Jetta s däck till marken med domkraften. Dra åt hjulmuttrarna med 17 mm hylsa och breaker bar eller lug skiftnyckel.
19

Tryck på bromspedalen upprepade gånger för att återgå bromsok kolven till rätt position mot bromsbeläggen. Pedalen svar kommer att stelna indikerar att kolven är rätt placerad inuti bromsoket.
20

Dra spaken Huvlås under bilens instrumentbräda att öppna huven. Ta bort locket huvudcylinder, som ligger på förarens sida av motorrummet, nära vindrutan. Fyll behållaren med Volkswagen bromsvätskan (DOT-3 betyg), som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126644.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.