Pulverfärg Säkerhet

Pulverlack började att fånga på i USA för 40 år sedan. Enligt definitionen av Powder Coating Institute, är pulverlackering "en torr slutbehandling. Fint malda partiklar av pigment och harts elektrostatiskt laddade och sprayas på de produkter som skall beläggas." Vad som gör denna process tilltalande är inte bara hållbarheten hos beläggningen, men det faktum att det är renare och bättre för atmosfären än mer konventionella lösningsmedelsbaserade beläggningar. Men precis som alla beläggningsapplikationer, kräver pulverfärg vissa säkerhetsåtgärder för arbetstagare som tillämpar det. Tändning

Oundvikligen kommer pulverlackering deponeras inuti färghytten på inte bara objektet som målas, men på andra ställen också. Detta faktum kräver sanering - inte bara på grund av den potentiella avfall, men risken för antändning samt. En av de viktigaste metoderna för rengöring av pulverfärgen är med ett vakuum. Men om inte vakuumet är jordad, kan pulverfärg antändas och orsaka en potentiellt farlig explosion. Genom jordning av vakuum, risken för antändning minskat avsevärt. Och, om du antar bruket av ett företag, reservera en kanister av vakuum för vart och ett av de tre viktigaste färgnyanser, så du kommer att kunna återanvända kasserade färgen. Utblåsningsfläktarna måste också vara resistent mot gnistor, vilket minskar risken för antändning.
Korrekt Makeup av Air och pulverlack

När du arbetar med pulverlackering, du måste vara noga med att se till att korrekt luft /pulver koncentration bibehålls. Enligt Modean Industries, behöver luft /pulver koncentration är "väl under 1 kvadratmeter av området inneslutna volym minsta explosion koncentrationen (MEC) av pulvret som sprutas." Koncentrationen av pulvret bör inte vara mer än 50 procent av MEC. Om du har 1.000 kubikfot per minut av luft, till exempel, bör du inte ha mer än 15 gram av pulverfärg.
Övertrycksventiler Vents

Enheter som används för att återvinna måla pulverlack måste ha ett värde tryckavlastning som kan ge "en kvadratmeter av området för varje 30 kubikfot inneslutna volym," enligt Modean Industries. De ventilerna måste ha kanaler som leder direkt till utsidan. Dessa ventiler måste också täckas med ett skyddande hölje, som en bur, så en arbetare inte skulle skadas om han stötte in i ventilen.
Tryckskillnad Alarm

Filter på återhämtning enheter måste ha ett larm som låter dig veta när trycket i filtret är för hög eller för låg. När trycket är för högt, bör återhämtningen enheten stängs av automatiskt.
Flamövervakningen

En flamvakt behöver installeras i varje pulverlackering monter. Detta system kommer inte bara att sätta på ett larm om låga detekteras men faktiskt stänga av systemet pulverfärg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126640.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.