Hur vill kolla Steering Fluid När motorn är varm eller kall

styrservoolja är väsentliga för att säkerställa att styrningen av bilen är smidig och lyhörd. Tecken på bristande styrservoolja inkluderar trög respons ratt och hårdare än vanligt manipulation av ratten. Otydliga ratt svar skulle kunna vara ett tecken på ett mer komplicerat problem, men den primära gärningsmannen av problem med styrningen är mer vanligt tecken på ett system med en låg nivå av styrservoolja. Kontroll av styrningen vätskan utförs mest exakt när motorn är varm, men kan du övervaka nivån Steering Fluid när motorn är varm eller kall. Saker du behöver
Ficklampa
Funnel
vätska Servostyrning (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Dra spaken Huvlås under instrumentpanelen på förarens sida av fordonet.
2

Lyft huven på bilen och lokalisera kraftbehållare steering fluid. Behållaren är antingen genomskinlig eller metall och har ett lock med "power steering" eller "Styrservoolja bara" tryckt på den.
3

Öppna vätskebehållaren genom att vrida locket mot- medurs.
4

Placera en tänd ficklampa i öppningen av den genomskinliga behållaren för att bättre se vätskenivån i behållaren. Bedöm nivån mot markeringarna på sidan av behållaren för att bestämma huruvida eller ej ytterligare fluid behövs.
5

Läs mätstickan fäst till locket av en metall (och därför ogenomskinlig) fluidbehållare. Mätstickan ha 2 skårorna på minnet. Om vätskan är vid eller nära toppen notch (närmast locket) vätskenivån är tillräcklig. Om vätskenivån är vid eller under den andra hacket (längst bort från locket) extra vätska är kräver.
6

Placera en tratt i styrservoolja och tillsätt vätska servostyrning som behövs.

7

tillbaka locket på servostyrning behållaren och stänga bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126635.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.