Hur Testa Oxygen Sensor på en 1994 Toyota 22RE

Syresensorn på Toyota 22RE motorn kan lätt testas för att avgöra om det är fel innan du tar bort den och ersätta en perfekt bra sensor. Det är vanligt att så sker baserat på antagandet att sensorn är defekt. Inte spendera pengar och tid för att ta bort och ersätta en O2-sensor tills du är säker på att det är dåligt. Allt du behöver är en digital multimeter för att testa den. Om du inte har en, kan du köpa en av dessa mycket billiga verktyg på de flesta auto-delar butiker, varuhus eller centra hem. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

starta motorn i din Toyota och låt den gå tills den är upp till normal arbetstemperatur. Kör motorn upp till 1200 rpm i ca två minuter sedan bort kontakten från O2 sensorn till kabelnätet.
2

Placera pluskabeln från din digitala mutlimeter in till kontakten på O2-sensor . Placera minuskabeln på den negativa posten på batteriet och med mätaren inställd till likspänning skalan.
3

Titta på displayen på mätaren. Om avläsningen fluktuerar snabbt mellan .40 och .60 volt, är O2 sensorn bra. Om avläsningen är noll eller långsamma svängningar utanför det angivna intervallet, är givaren troligen defekt och bör bytas ut.
4

Anslut givarens kontakt till kabelnätet kontakten och stäng huven om sensorn är bra. Om det är fel på, skaffa en ersättare senor och ändra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126631.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.