Hur Spola en Radiator & Motor Block

Tömning och spolning bilens kylare och motor blocket är en viktig del av förebyggande underhåll. Spolning av motorn och kylaren hänvisar till dränering av befintliga kylmedel, spolning av motorn och kylaren med en rengöringsvätska och påfyllning av kylsystemet med nytt kylmedel. Beroende på vem du pratar med, det enighet om när du bör göra detta varierar underhållsåtgärd från varje år till vartannat eller vart tredje år. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
trädgårdsslang
Radiator kemiska rengöringsmedel
Vatten
Fresh kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och låt motorn svalna (om bilen nyligen körts). Leta avtappningspluggen (eller petcock) i botten av radiatorn. Placera ett kärl under pluggen, lossa pluggen med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i behållaren. Dra åt avtappningspluggen.
2

Leta kontakten kylvätska drain på motorblocket. Detta kommer att vara placerad nära bottnen av motorn. Ta bort pluggen och dränera kvarter från motorns vattenmantlar i en behållare. Sätt tillbaka pluggen.
3

Fyll kylaren med färskt, rent vatten och den kemiska radiator renare du använder. Kör bilen i ca 15 minuter med värmaren på "Hög". Detta gör det möjligt för vatten och renare att spola värmeelementet.
4

Parkera bilen och låt den svalna igen. Töm kylaren och blockera igen. Kör rent vatten genom kylaren och kylsystemet med en trädgårdsslang. Koppla ur avloppet från botten av kylaren och från blocket, så att vattnet kan spola genom kylsystemet. Håll spola tills vattnet kommer ut ur dräneringspluggarna klar och fri från partiklar.
5

Dra avtappningspluggarna. Fyll kylaren med rätt typ av kylvätska för din bil. Starta bilen och låt motorn komma upp till arbetstemperatur. Kontrollera nivån på kylvätskan för att se till att det är fortfarande full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126630.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.