Hur man byter kupéfilter på en 2007 Mazda VARVT3

Stugan luftfilter satt i Mazda VARVT3 renar luften som kommer in i bilens förarhytt av fordonet. Den är placerad på den nedre vänstra sidan av passagerarens brädan. Dessa filter optimera kvaliteten på luften du andas och undvika allergener som pollen och andra föroreningar från att komma in i fordonets inre. Att ersätta dem regelbundet som en del av en underhållsplan regim krävs, eftersom filtren blir igensatta efter en tid. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Liten spårskruvmejsel
Metric Hylsnyckelsats
Shop Vac eller dammsugare
Byte stuga luftfilter satt
Visa fler instruktioner

en

Ta bort innerklädseln instrumentpanelen ovanför handskfacket som löper över längden på instrumentbräda. Unsnap den i mitten genom att dra bort den från instrumentpanelen och sedan böja kåpa något inåt på vardera änden för att koppla bort de L-formade klämmorna.
2

Ta bort de två skruvarna handsken box montering avslöjade genom avlägsnande av instrumentpanelen trim panel med en stjärnskruvmejsel.
3

Ta tag i den främre delen av handskfacket och dra för att frigöra snap-clips som håller enheten handskfacket till instrumentbrädan. Tryck inåt på sidorna av handskfacket församling att även släppa de kvarhållande snap-clips.
4

Support församlingen handskfacket och ta bort handskfacket lamplådan interiör med liten spårskruvmejsel för att trycka in den den övre och undre låsklämmor lampan och dra ut lampan och sockeln från handskfacket församling. Ta monteringen handskfacket.
5

Ta bort locket gruppcentralen avslöjas genom avlägsnande av handskfacket församling. Tryck på monteringsclipsen på varje framkant av panelen luckan för att ta bort det från säkringsdosan församling.
6

Avlägsna passagerarsidan vänster kick panel placerad under gruppcentralen genom att vrida hållaren låsbricka moturs ett kvarts varv. Ta bort clipset och därefter panelen. Du kommer nu att se kabinen luftfilterhus, men för att komma åt den måste du ta bort säkringen panelen.
7

Ta bort de två säkringsboxen klämmorna genom att vrida dem ett kvarts varv moturs. Koppla säkringsdosan från instrumentpanelen genom att lossa fästena genom att dra den nedåt och sedan mot dig.
8

Koppla de två huvudsakliga kablage anslutet till säkringsboxen genom att låsa upp klämmorna på vardera sidan av kontakten med den slitsade liten skruvmejsel och sedan dra ur kontakterna från lådan.
9

ur de båda muttrarna som håller säkringen fästet rutan panel till det inre instrumentbrädan med en metrisk hylsnyckel.

10

Ta bort de fyra skruvarna på hyttens luftfilter dörrpanel med stjärnskruvmejsel. Den bakre övre skruven är något dolt av luftintaget röret och är ganska utmanande att komma åt och ta bort. Den nedre kabinen luften filtrera ut ur huset och ta bort den
11

Slide. När den nedre filtret extraheras, kommer det övre filtret faller ner i den lägre filtrets plats. Ta den övre filtret.
12

Använd en Shop Vac eller en dammsugare för att suga eventuellt skräp eller smuts och damm från kabinen luftfiltret hålighet.
13

Open den nya kabinen luftfiltret satt och lokalisera och identifiera de övre och undre filter. Det övre filtret har ett spår och den nedre filtret har en skena som glider in i spåret hos den övre. Sätt den övre filtret i hålrummet först och samtidigt stödja den uppåt för hand, skjut framsidan av skenan på den undre filtret i spåret för det övre filtret och tryck den inåt.
14

ihop De återstående komponenterna genom att vända på förfarandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126625.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.