Så ändrar bromsbeläggen på en 1998 Nissan 200SX

När bromspedalen i Nissan 200SX är nertryckt är bromsvätskan tvingas genom bromsledningarna orsakar bromsok kolv inuti bromsaggregatet att pressa bromsbeläggen mot rotorerna . Friktionen mellan bromsklossarna och rotorn är vad som orsakar att fordonet sakta och så småningom sluta. Slitna bromsbelägg är mindre effektiva i att stoppa Nissan eftersom de saknar ytarean på bromsdynan materialet att stå emot värmen och stress av bromsningen. Vad mer kommer slitagevarnarna på de slitna bromsbelägg börja göra mål rotorerna. Byt ut elektroderna tidigast tecken på betydande slitage. Saker du behöver
lug skiftnyckel (eller 21mm socket och breaker bar) katalog Jack
Jack står
15mm uttag
Ratchet
Bromsbelägg
Vise-grepp tång

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet. Använd en 21mm hylsa och breaker bar eller däck järn ingår i Nissans däck underhåll kit (stuvade med reservdäck i bagageutrymmet).
2

Lyft fordonet genom att placera domkraften under ramen för 200SX. Placera domkraften under bilen och vila fordonet på stativet. Lämna minst 2 inches mellan däcket och marken.
3

bort muttrarna och dra hjulet /däcket från hjulbultarna.
4

Ta bort de två bromsok bildspel bultar på baksidan av bromsok med en 15mm hylsa och spärrskaft. Tjockleken är den metall komponent som parentes rotorn och passar inom bromsok bron.
5

Lyft bromsok från bromsen och vila den på styrarmen ovanför rotorn.

6

Skjut bromsbeläggen från sidorna av rotorn. De två dynor sitta inne slitsar i bromsok bron. Dra kuddarna rakt ut från rotorn på framsidan och baksidan av skivan.
7

Kläm fast bromsok kolv och baksidan av bromsok med skruvstäd-grepp tång. Kläm tången långsamt för att tvinga kolven in i sidan av bromsoket.
8

Placera nya bromsbelägg i spåren på båda sidor av rotorn.
9

Återgå bromsok till rotorn och bromsok bron. Skruva i de två bromsok bultar med 15mm hylsa och spärrskaft.
10

Byt hjul /däck på hjulskruvarna av 200SX och skruva på klackarna för hand.
11

Lyft Nissan med domkraften och ta bort domkraften från under fordonet. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med uttag och brytare bar eller lug skiftnyckel.
12

Tryck på bromspedalen tills pedalen erbjuder en normal nivå av motstånd. Bromspedalen kommer inledningsvis att känna svarar eftersom bromsvätskan har att återvända till bromsok (avlägsnas genom att tvinga kolven öppen). När kolven återföres till korrekt läge, kommer vätskan att orsaka en styvare bromspedal känner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126620.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.