Hur man installerar en fläktrem

En fläktrem är bältet som ligger i motorrummet som driver motorns kylfläkt samt andra komponenter. Bandet är vanligtvis drivs bort av vevaxeln och i sin tur styr fläkten såväl som vattenpump, servopump och generator, men detta varierar från bil till bil. Fan bälten ska inspekteras regelbundet och bytas ut om det behövs. Om en fläktrem misslyckas, kan bilens motor överhettas. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
mutterdragare
Ny fläktrem
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att komma åt motorn. Leta reda på kylaren och fläkten. Bandet kommer att köra fläkten och alla andra komponenter som den kontrollerar på en remskiva.
2

Lossa spänningen på fläkten bältet. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av din bil. Vissa bälten ska lossas med en bult som håller generatorn monteras till motorn. Eftersom bulten lossas med en skiftnyckel, kommer fästet tillåta generatorn att röra sig och frigöra spänningar på bältet. Andra modeller har en sträckare fläktrem som automatiskt spänner remmen. För att lossa den här typen, använd en skiftnyckel för att lossa muttern i spännaren. Konsultera din instruktionsbok för detaljer.
3

bort bältet genom att skjuta bort de olika remskivorna att det går över. Observera riktningen på bältet när du tar bort den så den nya remmen är korrekt installerad. Vissa bilar kommer att ha en liten diagram monterad nära bandet som visar hur bältet är dragna. Du kan också rita ett diagram innan du tar bort den gamla remmen.
4

Skjut den nya remmen över remskivorna i samma riktning som den gamla remmen. Bälten kan köpas hos återförsäljare som säljer din bilmärke samt vid något Biltema. Spänn remmen med bulten som håller det tätt eller med bältet spännaren. Vissa modeller har självjusterande spännare, så att bältet är helt enkelt installeras och spännaren skjuts på plats och tillämpar lämplig mängd spänning på remmen. Bältet ska vara tätt nog att det inte är lätt att trycka på, men det borde avleda lite när du trycker på den hårt med fingret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126616.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.