Hur Lufta kopplingen på en 1998 Ford Ranger

Ford Ranger infördes som en kompakt pickup 1982. En av tre lastbilar som säljs det året var Ford Rangers. Ursprungligen "Ranger" var en trim paket som Ford erbjöd på sin linje av full storlek, F-seriens lastbilar. Den förlängda hytten utformning och fyra-wheel-drive-funktionen är populära alternativ som erbjuds på Ranger. Att upprätthålla ett fordon vid de rekommenderade serviceintervall kan försäkra att det ger år av tillförlitlig prestanda och bränsleekonomi. Blödning hydraulkopplingen systemet krävs normalt efter byte eller service kopplingskomponenter. Hydraulisk koppling blödning kan utföras med vanliga verktyg och grundläggande bilreparationer kunskaper. Saker du behöver
ren trasa eller handduk
hink eller behållare
Box-end skiftnyckel
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1 Typisk bilbatteriet platsen är under huven i motorrummet

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2

Leta kopplingen behållaren huvudcylinder i motorrummet, på förarens sida av fordonet, mot brandväggen. Torka bort smuts, skräp eller fett från reservoaren montering och reservoar påfyllningslocket med en ren trasa eller handduk.
3

bort kopplingen huvudcylindern påfyllningslocket och membran. Fyll behållaren med DOT 3 bromsvätska.
4

Leta slavcylindern och slav blöda cylinder skruv på växellådan bredvid överföring bell bostäder, under fordonet. Luftningsskruven har ett hål i mitten av skruven.
5

Placera en tom behållare under slavcylindern luftningsskruven att fånga extra hydraulolja under avluftning.
6 Box-end skiftnycklar

Vrid luftningsskruven moturs med en box-nyckel. Låt luftningsskruven öppen tills en stadig ström av vätska kommer ut ur luftningsskruven, vrid luftningsskruven medurs, dra åt luftningsskruven och strypa vätskeflödet. Denna process har fyllt slavcylindern med vätska för att förbereda det hydrauliska systemet för blödning. Inte helt ta bort luftningsskruven under denna process.
7

Fyll koppling huvudcylinder behållaren med DOT 3 bromsvätska.
8

Tryck ner kopplingspedalen i golvet och släpp upp kopplingspedalen 10 gånger med en snabb "pumpande" rörelsen. Denna process tvingar någon luft i systemet mot slavcylindern avluftningsskruvens montering.
9

Tryck ner kopplingspedalen och håll den i golvet. Ha en medhjälpare Öppna luftningsskruven med en box-nyckel genom att vrida luftningsskruven moturs. Lämna luftningsskruven öppen tills all luft försvinner i systemet och en stadig ström av hydraulvätska kommer ut ur luftningsskruven. Vrid luftningsskruven medurs tills fullt åtdragen, stoppa flödet av hydraulvätska. Kontrollera att huvudcylindern behållaren inte köra "torr" under denna process. Fyll på behållaren om det behövs.
10

Släpp upp kopplingspedalen.
11

Fyll koppling master-cylindrig reservoar med DOT 3 bromsvätska till "fyllningen" linje.
12

Installera huvudcylindern membranet och tanklocket.
13

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.

14 Manuell växellåda växelväljaren

Starta fordonet och tryck in kopplingen. Sätt transmissionen i backväxeln. Om överföringen gör ett gnisslande ljud, upprepa avluftningen tills överföringen kan sättas i omvänd utan slipning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126609.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.