Hur man byter Serpentine Belt på en 2001 Hyundai Santa Fe

Medan 2001 Hyundai Santa Fe lämnat fabriken med 2,4-liters, 2,7-liters och 3,5-liters alternativ motor, endast 2,7 liter använder en riktig serpentin bälte. Den serpentin bälte är ett kontinuerligt band som driver alla tillbehör på framsidan av motorn. Ändra Serpentine belt själv kommer att spara en stor reparation räkningen från ett garage. En ersättare bälte för din Santa Fe är lätt tillgänglig via alla större auto-delar återförsäljare eller Hyundai återförsäljare. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Santa Fe och lokalisera negativa batterikabeln på batteriet. Lossa skruven som håller fast kabeln änden till batteripolen med hjälp av en skiftnyckel, och sedan ta bort batterikabeln från terminalen.
2

Placera dig själv framför lastbilen och titta på framsidan av motorn precis bakom radiatorn, i centrum av motorn. Serpentin-remspännaren sitter på motorn strax under power-servopumpen.
3

Placera en socket och breaker bar på bulten i mitten av spännhjulet på remspännaren . Rotera spännaren medurs och frigör spänning från bandet. Ta remmen och kassera den, vrid spännaren moturs till den fria armen positionen.
4

Montera en ny rem över remskivorna på framsidan av motorn, lämna bort det spännaren för nu. Vrid spännaren medurs, skjut sedan remmen på kabelstyrrullen på spännaren och vrid spännaren moturs, vilket gör att spännaren att dra åt bältet.
5

Avlägsna sockeln och breaker bar från spännaren, sedan flytta tillbaka till batteriet. Installera den negativa batterikabeln på minuspolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126606.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.