Hur man byter transmissionsolja i en Audi A4

När din Audi A4: s transmissionsolja är ren, kommer det att synas tydligt och tunn. Däremot kan tjock och smutsig transmissionsolja bygga upp på insidan av din sändning, vilket orsakar flera problem som kan leda till kostsamma reparationer på vägen. Av denna anledning bör din Audis transmissionsolja bytas mellan var 30.000 till 60.000 miles, beroende på körförhållandena för vägar och områden som din bil är oftast utsätts. Om du är mekaniskt benägna, ändra transmissionsolja är en uppgift som du kan sannolikt klara av utan hjälp av en professionell mekaniker. Saker du behöver equipment shop trasor
Skyddsglasögon Begagnad Audi A4 transmissionsolja
Hylsnyckel
Empty mjölkkanna
Droppkar
Visa fler instruktioner

1

Värm bilens vätskor genom att köra minst 10 minuter innan parkering. Detta gör att vätskan för tunn, vilket gör tömningen sker lättare.
2

Höj bilen jämnt med hjälp av en domkraft och jack stands.The bil bör inte tippas i endera riktningen, eftersom ett tippat sändning är farligt under förfarandet eftersom varm vätska kan spilla ut och orsaka skada.
3

Hitta din sändning pan under förarsidan huven på din bil. Vätskan kommer att vara på torget, skruvade filterhållare.
4

Placera droppskålen på marken under överföringen pan-området, som en säkerhetsåtgärd i händelse av spill.
5

Ta bort alla bultarna med din hylsnyckel på ena sidan av överföring pan, med början i ett hörn. Det är viktigt att ta bultarna bort mycket långsamt, så att all vätska som droppar småningom kommer att falla i långpanna och inte på dig.
6

Sänk överföringshastigheten pan till marknivå utan att tippa den till endera sidan, eftersom det är troligt att fyllas med gammal växellådsolja. Om någon vätska spill, använd din butik trasa för att torka upp spillet.
7

Släng den gamla transmissionsolja genom att försiktigt hälla ett hörn av transmissionen pannan vid öppnandet av mjölkkanna tills pannan är helt tömt.
8

Torka överföringen pan ren, så att inga partiklar eller rester från den gamla vätskan kan förorena färskfluidum. Montera transmissionen pannan tillbaka
9

till utgångsläget efter hand dra åt bultarna för en tillfällig håll.
10

Säkra bultarna på plats med hjälp av din hylsnyckel. Det är viktigt att vicka pannan lite för att vara säker på att inga skruvar är lösa och att det inte finns någon spalt mellan transmissionen pannan och den faktiska sändningen.
11

bort dina pallbockar och sänk bilen jack med försiktighet.
12

Fyll den nya transmissionsolja till "fyllningen" linje. Den typiska refill kapacitet för en Audi A4 är tre liter, men du måste titta på den linjen noga för att vara säker på att du inte går betydligt över eller under denna märkning.
13

Kör motorn i " park "redskap i ca fem minuter innan du kontrollerar vätskenivåer igen. Värmen från motorn kommer att göra vätskan bosätta sig i transmissionen.
14

Mät vätskenivån med överföringen oljestickan. Om vätskan lyder under kapaciteten linjen, kan mer vätska hällas i transmissionen öppningen medan bilen är fortfarande igång. Sig växlar i bilen kan också hjälpa vätskan att nöja sig med en mer noggrann läsning, även om detta inte krävs.
15

När mätstickan visar transmissionsolja på en tillräcklig nivå, transmissionsolja förändring är klar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126595.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.