Hur man beräknar Miltal

Det finns många webbplatser som tillåter dig att kontrollera körsträcka för märke och modell av din bil. Däremot kan dina egna körstilar och vanor varierar kraftigt från de idealiska förutsättningarna för testkörningar, så det är mer korrekt att räkna ut ditt eget körsträcka om du menar allvar med gas ekonomi och spara pengar. Du kan bli förvånad över hur mycket (eller hur lite) körsträcka du får, jämfört med de officiella beräkningarna. Saker du behöver
vid km
Antal liter gas
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Vänta med att börja beräkna din körsträcka tills du behöver att fylla upp din tank, och inte fyller upp din tank tills det är så nära att tömma som möjligt. Det kommer att göra den här övningen lättare för dig om du börjar med en tom tank, så det är bäst att vänta på din gas lätt att komma på innan du fyller upp.
2

registrera antalet liter som du lägger in i din tank för att fylla upp den. Din tank förmodligen aldrig kommer att bli helt full eller tom, men det fylls upp direkt efter att gasen tänds bör minimera dessa skillnader.
3

medan du fortfarande är vid pumpen, registrera antal miles som finns på din vägmätare. Om du har en trippmätare, kan du ställa trippmätaren till noll och bara låta det gå, vilket kommer att göra dina beräkningar lättare senare.
4

Kör som vanligt tills din gas tänds på igen.
5

registrera antalet miles på vägmätaren så fort din gas tänds. Om du nollställs ut din trippmätare i början av denna period, då detta är det antal miles som du ska använda för dina beräkningar. Om du använder din vanliga vägmätare, subtrahera antalet miles på din första behandling från numret på denna läsning. Till exempel, om din start körsträcka var 40.401 miles och dina slutar miles var 40.616, då din totala körsträckan var 215 miles.
6

Dela antalet miles du körde med antalet liter som du används för att fylla upp din tank. I detta exempel, om du fyllt upp din tank med 14,5 liter gas, skulle du dela 215 med 14,5 för att få 14,8 miles per gallon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126594.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.