Introduktion till hjulinställning

med ett fordons hjul inriktade på en regelbunden basis är en grundläggande, men ändå viktig del av att hålla däcken väl underhållna. Wheel väglinjer bidra till att säkerställa att bilen löper smidigt och säkert. Att få en anpassning är en relativt billig uppgift jämfört med andra auto reparationer, och kommer att hålla ett fordon och dess däck i toppform. Funktion

En hjulinställning är en del av regelbundet underhåll av en bil. Syftet med hjulinställning är att hålla ett fordons däck vinkelrätt mot marken och som löper parallellt med varandra. Hålla inställda hjul hjälper däcken håller längre och håller dem bär jämnt. Om ett fordon är ur läge, kommer det att dra åt sidan på egen hand, vilket kan vara farligt på vägen, speciellt vid högre hastigheter.
Process

Om en mekaniker gör en grundlig och korrekt jobb att anpassa ett fordons hjul, kommer han att börja och avsluta anpassningen till en provkörning. Detta är det enda säkra sättet att kontrollera det ursprungliga problemet och se till att det har lösts. Kontroll av slitage på varje däck är också viktigt under en anpassning, som mäter lufttrycket i däcken eftersom över-eller under-inflation på ett däck kan leda till förskjutning och ojämnt slitage. En mekaniker också kommer att testa den främre änden och Styrlänkmekanism innan en anpassning.
Viktiga mätningar

För att anpassa ett fordon på rätt sätt, behöver en mekaniker att kolla på tre viktiga mätningar för inriktning: tån, den caster och camber. I de flesta fall, mekaniker har bara att göra justeringar till tå under en justering. Toe är graden med vilken framdäcken är vända bort från rakt på, är Caster relaterad till lutningen hos styraxeln och åtgärder camber vinkeln av ett däck mot vägbanan. <
Kostnad br>

pris som mekaniker avgift för hjul inriktningar kan variera kraftigt. Kostnaderna för anpassningen är direkt relaterade till arbetskraftskostnaderna, eftersom det inte finns några delar som behövs för att slutföra en riktig bil inriktning. Två hjul inriktningar tenderar att kosta mellan $ 30 och $ 65. För att få alla fyra inriktade däck, kan bilägare räkna med att betala $ 50 till $ 95. Det bästa sättet att få ett rimligt pris på en anpassning är att jämföra priser på flera mekaniker innan du väljer en.
Skyltar en bil behöver en Alignment


Det finns flera problem tecken att titta efter i ett fordon för att veta när den behöver ha sina hjul linje. Om ratten känns skakig eller vibrerar överdrivet, kan det bero på en obalans i däcken. Inriktningen av ett fordon kan kastas bort efter en olycka eller efter att ha visat en stor trottoarkant eller jättegryta. När dessa saker händer, är det smartaste att göra för att få anpassningen kontrolleras ifall det behöver justeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126592.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.