Hur man byter Bromsbelägg bak på en Kia

De bakre bromsbelägg på en Kia är viktiga komponenter i bromssystemet. Bromsbeläggen är ansvariga för att klämma mot rotorerna metallskiva under bromsning. Friktionen mellan dynorna och rotorer under bromsning processen orsakar slitage. Slitna Kia bromsbelägg kommer att exponera bromsbeläggens slitage indikatorer. Indikatorerna, metallbitar inbyggda i dynmaterialet, skrapa mot rotorerna för att skapa en hörbar varning för föraren. När skrika från slitage bromsbelägg indikatorer hörs, bör kuddarna bytas vid fordonets ägare tidigaste bekvämlighet. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
13 mm nyckel
Bromsbelägg
Vise-grepp tång
Bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulen med rörtång. Använd rörtång ingår i Kias hjulunderhåll kit beläget i reservdäcket väl i bakluckan på bilen.
2

Placera domkraften under ramen på baksidan av Kia. Lyft bilen och placera pallbockar under ramen nära bakhjulen.
3

bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna. Lay däcket platt på marken nära bromsen för användning som en plats medan du byter bromsbelägg.
4

Ta bort de två bromsok bultar placerade på insidan av bromsoket. Tjockleken passar runt bromsrotorn och innehåller de två bromsklossarna. Använd en 13 mm nyckel eller hylsa och spärrskaft för att ta bort skruvarna.
5

Dra bromsok från rotorn. Ta de slitna bromsbelägg från sidorna av bromsoket. Vila bromsok på en pallbock eller på styrarmen ovanför hjulnavet för att undvika att låta oket hänga med bromsledningen.
6

Placera skruvstäd-grepp tång runt bromsok och bromsok kolv . Kolven är insvept i gummi och sträcker sig från den inre sidan av bromsoket. Sakta pressa kolven in i sidan av bromsoket.
7

Placera nya bromsbelägg på sidorna av bromsoket. Dynorna kommer att utrustas med metallklämmor som håller dynorna till bromsok väggarna.
8

tillbaka bromsok till rotorn och byt bromsok bultar.
9

Byt hjulet på hjulskruvarna och skruva på fem muttrarna för hand. Dra åt muttrarna i ett sicksack för att undvika att kila hjulet på hjulskruvarna med en vinkel.
10

Lyft Kia med domkraften och ta bort domkraften från under ramen. Sänk bilen tills däcken är tillbaka på marken
11

Dra åt hjulmuttrarna med rörtång,. Åter vackla ordern (dra en lug nut, hoppa över en och dra den tredje tappmuttem tills alla skruvar är åtdragna).
12

Tryck på bromspedalen upprepade gånger tills svaret från pedalen återgår till det normala. De första fördjupningar känns pedalen mjuk. Pedalen svar normaliseras när vätsketrycket bygger i tjocklek, tvingar bromsok kolv tillbaka i rätt position för bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126590.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.