Hur ändrar jag tändstift i en 2005 Dodge Caravan?

Byta tändstift är en viktig del av alla bilens regelbundet underhåll. Tändstiftet fungerar som en bro för el i en motor. I huvudsak, när de viktigaste svängar, pluggar skicka ut en gnista som antänder gasen ångorna och vevar motorn. När kontakterna inte fungerar korrekt eller växa sliten, minskar att gnistan och belastar systemet, ibland till den punkt där fordonet inte startar. En 2005 Dodge Caravan har sex pluggarna som körs från en spole pack. Pluggarna kommer att vara lätt att upptäcka när du öppnar huven och byta dem är enkel. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Använd en skiftnyckel för att ta bort det negativa inlägget från batteriet. Lossa bulten och dra kabeln uppåt. Skjut kabeln åt sidan och säkra den så att den inte faller tillbaka och kontakta stolpen.
2

tag i första tändstiftet och ta bort kabeln genom att tvinna boot moturs, och sedan dra kabeln från plugg. Var noga med att inte dra på själva tråden, då detta kan skada kopplingen. Dra på stöveln eller hållare tråden.
3

Applicera en tändstiftshylsa till den öppna änden av pluggen och vrid den moturs för att lossa den. Dra ur pluggen fri från cylinderhuvudet. Ställ in kontakten åt sidan.
4

Sätt i en ny plugg i topplocket som du bara bort. Vrid tändstiftet medurs för hand för att starta gänganslutningen. Dra i kontakten med tändstiftet uttaget när kontakten sitter stadigt på plats. När pluggen känns stram, lägga till ytterligare ett kvarts varv.
5

Doppa en liten droppe av dielektriskt fett på tändstift tråd boot och sätt boot på den nya pluggen vid den öppna änden.

6

Upprepa denna process med de återstående tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126587.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.